logo lillelørdag
Informasjon

Lillelørdag vinter og vår 2024

Lillelørdag er en digital møteplass på Zoom. Her er aktører fra alle kanter av landet invitert til en felles møteplass, for en time med kreativt påfyll av forskjellig slag.

Covid-19 førte til at folk som trives foran, bak og scenen, fant veien til digitale møteplasser.  I dette landskapet kom flere teaterorganisasjoner sammen for å skape en slik møteplass. Erfaringene så langt er at en gratis, digital og faglig møteplass, med forskjellige temaer, arrangører og mulighet til faglig påfyll, fungerer veldig godt. 

På Lillelørdag får du og/eller din gruppe tips og triks, mulighet til å ha samtaler, stille spørsmål eller bare logge deg på og lytte hjemme fra din egen stue, uten å reise noe sted.

Du er invitert som deltaker i sesong 6. Logg deg inn onsdager før kl kl 19.00 

LOGIN ZOOM

Samarbeidspartnere er: Norsk Revy, Frilynt, Drama og Teaterpedagogene, Buskerud Teater, Vestlandske Teatersenter,  Spelhandboka og Hålogaland Amatørteaterselskap.

 

Lillelørdag har nå tatt sommerferie. Håper vi sees til høsten!

 

AVHOLDTE ARRANGEMENTER VINTEREN OG VÅRENS MØTEPLASSER:

15. mai - Spel – en dannelsesreise geografisk, historisk og sosialt

 • Evy Kasseth Røsten er freelance skuespiller på sitt 24. år, med bred erfaring innenfor både tv, film og teater. I de siste årene har hun også gjort en del regi. Hun har vært synlig på flere av landets store institusjonsteatre, med en rekke oppdrag bak seg. 
 • I tillegg til de tradisjonelle teaterhusene, har Evy et stort hjerte for spel-sjangeren, og finner stor mening i å jobbe med engasjerte amatører med stolthet over sin lokalhistorie. Dette er et arbeid hun har mottatt flere priser for. Selv sier hun at spel er en dannelsesreise, geografisk, historisk og sosialt. - Arr. HATS/Spelhandboka

Dette var siste Lillelørdag for sesongen. Vi sees igjen til høsten.

8. mai - Musikk i revy

 • Kveldens tema er "Musikk i revy", og det er Andreas Gregersen som er kursholder. Andreas er sceneinstruktør, tekstforfatter, komiker, musiker og komponist. Senest i 2023 vant han prisen for "Beste tekst" under NM i revy. Andreas har utdanning innen drama/teater og scenekunst (NTNU og OsloMet), og har mange års erfaring med å bruke musikk i revy.
 • Tid: 19-20
 • Sted: Teams
 • Du deltar digitalt enten fra din telefon eller datamaskin. Det vil bli mulig å stille spørsmål til kursholder. - Arr. Norsk Revy

24. april - Språklig humor

 • Vil du lære mer om språklig humor i skrivingen din? Da er du velkommen til å bli med på et digitalt kurs med forfatter, dramatiker og skribent Ellisiv Lindkvist. Vil du lære mer om språklig humor i skrivingen din? Da er du velkommen til å bli med på et digitalt kurs med Ellisiv Lindkvist. Er humor i tekst vanskeligere enn humor på scenen? Hvordan få fram humor når du ikke kan bruke mimikk, timing, betoning? Du vil få ulike eksempler på språklig humor. Og kanskje muligheten til å fortelle din favorittvits. I alle fall muligheten til å prøve å skrive den.
  Arr HATS

17. april - NM for skolerevyer 

 • Norsk Revy, Frilynt Norge, Hålogaland Amatørteaterselskap (HATS) og Vestlandske teatersenter (VT) inviterer til et digitalt NM for skolerevyer. Det spilles skolerevy i hele landet, men skolerevyene får sjeldent eller aldri sjanse til å se hverandre. Vi som ikke er en del av skolemiljøet, får heller ikke sett alt. Derfor ønsker vi å mønstre så mange skolerevyer som mulig til denne digitale festen i april!
 • NM foregår digitalt. Vi sender finalen med inntil 20 revynummer direkte onsdag 17. april kl. 19:00 via vårt nettsted humorportalen.no. - Arr. Norsk Revy

10. april - Fra idé til forestilling med fokus på tekstskriving

 • Fagprat med Cathrine Myhre Solbjør om bruk av improvisasjon for å skape eget materiale, og samskapende prosesser fra idé til forestilling med fokus på tekstskriving.
 • Hvordan starte med en idé, og at elevene så improviserer og skriver fram en forestilling veiledet av lærer. Som en del av fagpraten om dette temaet, deler Cathrine erfaringer med Lærerlab. Lærerlab handler om en ramme for hvordan dele kompetanse, få faglig påfyll, inspirasjon og mulighet til å utforske nye arbeidsmetoder sammen. Gode idéer her til hvordan dere kan ha Lærerlab på kulturskoler, teaterskoler, på teamet på programområdet drama i VGS eller i barne- og ungdomsteatergrupper.
 • Cathrine Myhre Solbjør har bachelor i skuespill, master i scenetekst og PPU fra KHiO. Hun arbeider som høyskolelektor på KHiO, der hun underviser ved PPU og MA i teater - og som faglig koordinator ved Oslo teaterskole. Cathrine har arbeidet lenge og allsidig med teater; som skuespiller, regissør, dramatiker og pedagog. Hun har i de senere årene jobbet mye med barn og ungdom både innen teater og litteratur. Cathrine har spesielt interessert seg for ungdommens muligheter til medvirkning i scenekunsten. - Arr. Drama og Teaterpedagogene
 • Her finner du lenke til facebook arrangementet

3. april - Scenekunst for barn og unge. Fortellinger fra Fyret

 • Anne Meek kommer for å dele sine erfaringer om hvordan Fyret Kultur- og Teaterverksted jobber med barn og ungdom i sine oppsetninger. Arr HATS

20. mars - Å skrive for barn og unge - Utsatt! Ny dato kommer!

 • Vil du lære mer om det å skrive for de ulike målgrupper blant barn og unge? Da er du velkommen til å bli med på et digitalt kurs med Endre Lund Eriksen.
 • Arr. HATS

7. februar: Revyens dramaturgi 

 • Vil du ha noen gode tips for hvordan rekkefølgen av nummer i revyforestillingen kan være? - Kursholder Ingunn Granli - Arr HATS

14. februar - Åndsverkloven og revy

 • Viste du at revyforestillinger som framføres offentlig må forholde seg til norsk lov? Åndsverksloven legger rammer for å bruke andre sin tekst, musikk, koreografi og regi. Vil du vite mer, så er du velkommen til et digitalt kurs! - Arr. HATS

21. februar - Ytringsfrihet i revy

 • Hvorfor skal revyen sparke oppover? I dette fagtreffet på nett har vi invitert Knut Olav Åmos fra Stiftelsen Fritt Ord til å holde et foredrag om ytringsfrihet og revyens rolle i dette. - Arr HATS

28. februar - Hvordan fungerer TikTok og hvilke muligheter har man her?

 • Hva skal egentlig til for å få folk til å følge deg og hvordan bør man helst bruke det som markedsføringskanal? Med sine mange følgere har Andrea Othilie noen triks hun kan lære bort, og på kveldens Lillelørdag vil vi få et lite lynkurs i hva kan man bruke denne plattformen til.
  Hvilke muligheter foreligger? Hva er viktig å huske på? Hva fungerer, og hva fungerer ikke? Hvordan kan man markedsføre et produkt på best mulig måte? Hvordan kan man nå gruppen av de mange unge brukerne av TikTok? Og ... er spenstig bruk av TikTok forbeholdt de unge – eller kan også eldre hjerner lære seg bruk av dette fenomenet? - Arr. Vestlandske Teatersenter

6. mars - TBA

 • Zoom inn i morgen kveld kl. 19:00! Erlend Engan er en selverklært revynerd som er med i Lånkerevyen. Han har drevet med revy siden slutten av 90-tallet, men vært interessert hele livet. Noen mener han sa "Dag Frøland", før han sa "mamma" og "pappa". - Arr. Norsk Revy

13. mars - Viewpointsteknikker 

 • Hvordan bruke Viewpoints-teknikker som teaterlærer i vgs og på kulturskole? Om ungdomsgruppen kjenner til Viewpoints og komposisjon, kan de sammen bli vant til å skape små komposisjoner raskt på gulvet, uten å måtte diskutere og snakke så mye. Teaterlærer Pål Louis Kaupang Rasmussen fra Vågen vgs deler erfaringer om hvordan han bruker Viewpoints-teknikker når han arbeider med teaterelever i ungdomsalderen.

  Rasmussen har brukt Viewpoints og komposisjon som arbeidsform og teknikk for å bygge ensembler, utvikle og skape produksjoner sammen med ungdom og for å bidra til at de får et felles teatervokabular. Han lener mye av arbeidet på lærdom han har fått som student og kursdeltaker på høgskoler og ved Siti-company, samt fra Bogart og Landau sin lærebok «The Viewpoints Book». Velkommen til presentasjon og fagprat!

 • - Arr. Drama- og Teaterpedagogene

Relatert organisasjon

Drama- og teaterpedagogene

Interesseorganisasjon som arbeider fagpolitisk med drama og teater i utdanningsforløpet. Arrangerer kurs og nettverkssamlinger og utgir DRAMA - nordisk dramatidsskrift.

Norsk Revy

Nasjonalt kompetansesenter for revy som skal rekruttere til og utvikle revysjangeren, lage arrangementer og ta vare på revyhistorien. Arrangerer blant annet NM i revy.

Vestlandske Teatersenter

Kompetansesenter for teater og drama. Driver teaterskole for barn og unge og tilbyr bl.a. kompetanseheving for voksne som arbeider med barne- og ungdomsteater.

Frilynt

Medlemsorganisasjon for grupper og lag med hovedvekt på kultur. Tilbyr aktiviteter til barn og unge innenfor film- og teater. Arrangerer årlig sommercamp og NM junior Teatersport.

Spelhandboka

Spelhandboka er en nettbasert håndbok i teaterproduksjon. Nettstedets kjerne er en klikkbar modell der de fleste oppgaver i en produksjon er definert med supplerende fagartikler. Spelhandboka inneholder også Norsk spelkalender.

Hålogaland Amatørteaterselskap

Interesseorganisasjon innen det frivillige scenekunstfeltet. HATS drifter et kompetansesenter som skal bidra til utvikling av revy, teater og andre sceniske uttrykk

Abonner på vårt nyhetsbrev