Et møtested for alle scenefolk

Norsk Revyfestival 2003
Foto: Norsk Revyfaglig Senter


Hvem er vi?

SceneFolk er en forening med profesjonelle aktører for deg som driver med frivillig scenekunst, enten om du er amatør, profesjonell, semi-profesjonell eller et sted midt i mellom.

Vår definisjon av det frivillige scenekunstfeltet er:

  • Amatørene som gjør en frivillig innsats med å skape forestillinger for sitt publikum
  • Organisasjoner med ansatte som tilbyr tjenester til og samarbeider med amatørene
  • Frilansere som arbeider og samarbeider med amatører
  • Kunstinstitusjoner som gir tilbud til eller samarbeider med amatører og deres organisasjoner


Hva gjør vi? 

Vi har ett hovedmål, og det er å fornye og utvikle amatørteaterfeltet. Vår oppgave å skape møteplasser for aktører som jobber med frivillig scenekunst i Norge, i tillegg til at vi realiserer prosjekter som gir faglig utvikling på feltet. 

I tillegg til denne nettsiden, er dette noe av prosjektene vi holder på med: 

NO Fringe Festival Bergen

Den store kjærligheten

SceneFolk-fondet

Grunnkurs for produsenter

Kunstfaglige prosjekter

Drift

Foreningen SceneFolk er en plattform for samarbeid mellom organisasjoner som har scenekunst som sin profesjonelle virksomhet. SceneFolk skal bidra til kompetanseutvikling og fornyelse i det frivillige scenekunstfeltet i Norge. Foreningen ble stiftet av Norsk Revyfaglig Senter, HATS, Vestlandske Teatersenter og Buskerud Teater i 2015, og forvalter midler fra Kulturdepartementet til dette formålet i perioden 2015-2017. 

SceneFolk vil ikke bli driftet med ansatte og låste lønnsmidler, ei heller legges det opp til en forening som fordrer medlemskap for medvirkning. Vårt ønske er at midlene foreningen får skal danne grunnlag for tiltak som skal nå ut til feltets brukere og tilbydere. Drift av tiltakene skal skje i samarbeid med allerede etablerte aktører som ønsker å utnytte sin kompetanse å utvide sitt arbeidsområde både faglig og geografisk.

Styret i SceneFolk består av:

Pål Wergeland Lorentzen, styreleder
Frid Einarsdotter Fossbakk, nestleder
Gry Tøsdal, styremedlem
Frøydis Otre, styremedlem
Anita Østby, styremedlem

Styret kan kontaktes via Anita Østby, daglig leder ved Norsk Revyfaglig Senter. 

Til deg som vil bidra

Om du sitter på kunnskap som du tror kan være nyttig for andre, vil vi gjerne at du bidrar med innhold til scenefolk.no. Skriv en artikkel eller lag en video og send til redaksjon@scenefolk.no. Alle publiserte bidrag honoreres.

Har du et ønske eller tips til innhold på siden? Ta gjerne kontakt med redaktøren eller bruk spørsmål og svar-funksjonen.  

Til deg som vil annonsere

I vår kalender finner du relevante arrangementer over hele landet. Denne er åpen og gratis for alle som vil registrere kurs, seminarer, spel og festivaler. Dersom du har en lokal, regional eller nasjonal støtteordning som retter seg i mot aktører i det frivillige scenekunstfeltet, vil vi gjerne registrere denne ved å kontakte redaktør.  

Redaktør Marte Fløan Beisvåg kan kontaktes på redaksjon@scenefolk.no

 

Abonner på vårt nyhetsbrev