Mann i sorthvitt
Foto: Buskerud Teater
Tips & triks

Å skrive for teater

Her er et avtrykk av seminaret der 79 deltakere var samlet for å få tips om hva som skal til for å skape en god scenetekst.

Ketil Kolstad hadde et foredrag, der han tok utgangspunkt i John Truby sine “Seven steps of a story”. Han delte noen erfaringer fra eget skrivearbeid og deltakerne fikk noen korte og enkle skriveoppgaver. Det var stort oppmøte (79 deltakere på det meste), og flere blei igjen for å snakke og chatte etter foredraget var slutt.

 

bilde med tekst

 

tekst 2
tekst 3
tekst 4

Takk til alle deltakerne som kom! Takk for gode forslag og ønsker for programmering av LilleLørdag og andre behov som vi skal fylle.

Ketil Kolstad (45) jobber som frilans dramatiker, instruktør og skuespiller, og har tidligere vært teatersjef ved Turneteatret i Trøndelag. Han kjenner amatørteaterfeltet godt, og har et brennende engasjement for barn og unge. Ketil har skrevet originale skuespill, og han har dramatisert og oversatt flere stykker. Ketil har som del av et norsk-amerikansk kreativt team skrevet manus til familiemusikalen "The Time of Nick" som nå blir filmet i New York og får premiere på en amerikansk strømmetjeneste i 2021. Han er også aktuell som dramatiker med premierer ved regionteatre i både Norge og Danmark i 2021 og 2022. L 

 

 

Målgruppe
Relatert organisasjon

Buskerud Teater

Kompetansesenter for teater og kreativitet i Buskerud fylke. Tilbyr instruksjon og deltakelse i scenekunstprosjekter. Drifter et kostymelager som tilbyr utleie av kostymer.

Norsk Revyfaglig Senter

Kompetansesenter for revy, med servicekontor for revygrupper. Arrangerer NM i revy og har samarbeid med ni regionale revyfestivaler om "Veien til Høylandet". Drifter Humorportalen.

Vestlandske Teatersenter

Kompetansesenter for teater og drama. Driver teaterskole for barn og unge og tilbyr øvingslokaler.

Hålogaland Amatørteaterselskap (HATS)

HATS drifter et kompetansesenter som skal styrke og bidra til utvikling av revy, teater og andre sceniske uttrykk.

Abonner på vårt nyhetsbrev