tengning av bil og sykkel med folk
Søk midler som stimulerer til nettverk, kompetansebygging, deling og samarbeidsprosjekter.
Støtteordning

Mangfold og inkludering i det frivillige kulturlivet  

Kulturtanken lyser nå ut søkbare midler, opptil 5 millioner kroner, til tiltak som kan senke barrierene for deltakelse og gi flere et større tilbud i det frivillige kulturlivet. Midlene skal stimulere til nettverk, kompetansebygging, deling og samarbeidsprosjekter.

Les mer og finn søknadsskjema på Kulturtanken.no
Søknadsfrist 21. oktober kl 1200 2024

Den overordnede målsettingen er å øke mangfoldet i kulturlivet og å skape flere muligheter for deltakelse lokalt for barn og unge.

Kulturaktivitetene må rette seg mot barn og unge, i aldersspennet mellom 0 og 26 år og inkluderende tiltak må være knyttet til sosioøkonomiske utfordringer, funksjonshindringer, kulturell identitet og/eller kjønnsidentitet.

Det kan i denne runden kun søkes om tilskudd for ett år.

Med forbehold om Stortingets bevilgning vil det lyses ut midler også i 2025, og tiltak som får tilsagn i 2024 vil kunne søke om videreutvikling av samme prosjekt.

​I denne søknadsrunden prioriteres større prosjekter, med mål om å spre kunnskap og gode erfaringer, nettverksbygging og modell- og metodeutvikling.

Formålet må være å bistå kulturlivet med å utvikle tiltak som åpner allerede gode aktiviteter for grupper som er underrepresentert i dag.  

Vi oppfordrer spesielt paraplyorganisasjoner og erfarne mangfoldsaktører til å søke finansiering av tiltak der deres kompetanse kan videreføres, danne nettverk og bidra til strukturelle endringer.

Abonner på vårt nyhetsbrev