Revy
Foto: HATS
Nyttig info

Revytroppene samles!

Vi skriver 2024 og de faglige arrangementene er tilbake med full styrke. Her får du en oversikt over noen av alle de faglige møteplassene som er planlagt for den kommende perioden.

Hvis du driver med revy, dans og teater vil det uten tvil være arrangementer som er relevante for deg og laget ditt. Finn mer informasjon om hvert enkelt arrangement via lenkene. 

 

Frilynt Norge arrangerer STAGE! 

Tid og sted: 26-28. april, Quality Airport Hotel Gardermoen. 

Fra Frilynt.no:

Inspirerende fagdager for teaterfolk

STAGE! er en møteplass for alle fagansvarlige og grupper innenfor sceneproduksjon, designet for de voksne driverne i amatørteaterfeltet. Fokuset er på drivkreftene, ildsjelene og produksjonsapparatet lokalt. STAGE! har som budskap å inspirere, samt gi påfyll, heve kompetanse,  utveksle erfaringer og nettverksbygging. STAGE! avholdes 26.-28. april 2024.

Vi er godt i gang med å fylle programmet med spennende og interessante foredragsholdere. Vi kan allerede nevne noen av temaene vi skal innom i løpet av årets STAGE!:

  • Mangfold i amatørteatrene
  • Kreativ skriveprosess – Workshop
  • Søknader – hva inneholder en god søknad, og hvor kan man søke midler?
  • Kursmidler – Studieforbundet Kultur og Tradisjon
  • GDPR i frivillige organisasjoner

Mer kommer!

Les mer: HER

 

Norsk Revy arrangerer Nasjonal Revykonferanse.

Tid og sted: 5. april kl. 10:00-16:00, Oslo Nye Teater, Centralteatret.

Fra revy.no:

Her vil lokale revylag, profesjonelle utøvere, revyentusiaster og revyhjerter møtes for en skikkelig revyfagdag. Komiker Sandra Spjelkavik leder oss gjennom åpningsforestilling, panelsamtaler, foredrag og revyfaglig påfyll.
Denne dagen spør vi oss: Er det revy?

Les mer: HER

Nasjonal revykonferanse
Foto: Norsk Revy

 

Frilynt Norge, Nettverk for regionale teaterråd, Viken teaterråd og Vestfold og Telemark teaterråd inviterer til revystevne.

Tid og sted: 7-9 juni, Oslofjord Folkehøgskole

Fra facebook:
Programmet er ikke helt låst, men vi har følgende tema:
- Hvordan kan vi bruke mer fysisk teater i revy?
- Hvordan bruke AI/KI i ulike settinger i en revy?
- Hva er en åpning/avslutning/monolog i en revy?
- Se og snakke revy

Les mer: HER

revystevne
Foto: Viken Teaterråd

 

Norsk Revy, Frilynt Norge, Hålogaland Amatørteaterselskap (HATS) og Vestlandske teatersenter (VT), inviterer til et digitalt NM for skolerevyer.

Tid og sted: 17.april, på nett

Fra revy.no:
Det spilles skolerevy i hele landet, men skolerevyene får sjeldent eller aldri sjanse til å se hverandre. Vi som ikke er en del av skolemiljøet, får heller ikke sett alt. Derfor ønsker vi å mønstre så mange skolerevyer som mulig til denne digitale festen i april!

Hva skjer?
NM foregår digitalt. Vi sender finalen med inntil 20 revynummer direkte onsdag 17. april kl. 19:00 via vårt nettsted humorportalen.no.


Priser
Vi deler ut følgende NM-priser for skolerevyer:
- Beste idé
- Beste sketsj
- Beste sceneprestasjon
- Beste musikalske nummer
- Beste monolog
- Årets revynummer 2024: NM-pokal og kr. 10.000,-

Les mer: HER

NM i skolerecy
Foto: Norsk Revy

 

Revyfestivaler i hele landet!

I tillegg til alle de flotte arrangementene beskrevet over blir det også avholdt en rekke revyfestivaler rundt om i landet som blant annet kan bane veien til NM i Revy.  Finn mye mer informasjon HER

Det er nok å bli med på hvis du er interessert i revy og teater, så hiv deg selv og laget med ut til flotte arrangementer landet rundt. 

 

 

 

Relatert organisasjon

Frilynt

Medlemsorganisasjon for grupper og lag med hovedvekt på kultur. Tilbyr aktiviteter til barn og unge innenfor film- og teater. Arrangerer årlig sommercamp og NM junior Teatersport.

Norsk Revy

Nasjonalt kompetansesenter for revy som skal rekruttere til og utvikle revysjangeren, lage arrangementer og ta vare på revyhistorien. Arrangerer blant annet NM i revy.

Viken Teaterråd

Interesseorganisasjon for frivillige organisasjoner som arbeider med amatørteater i Viken fylke. Driver bl.a. med faglig veiledning og politisk aktivitet

Vestfold teaterråd

Nettverksorganisasjon for alle som driver med teater Vestfold fylke. Arrangerer kurs og forvalter et tilskudd til kurs til revy og teatergrupper på vegne av fylkeskommunen.

Hålogaland Amatørteaterselskap

Interesseorganisasjon innen det frivillige scenekunstfeltet. HATS drifter et kompetansesenter som skal bidra til utvikling av revy, teater og andre sceniske uttrykk

Vestlandske Teatersenter

Kompetansesenter for teater og drama. Driver teaterskole for barn og unge og tilbyr bl.a. kompetanseheving for voksne som arbeider med barne- og ungdomsteater.

Abonner på vårt nyhetsbrev