Ukrainsk dukketeater
Arkivfoto fra teatret: "Guardians of the tales"
Aktuelt

Bli med på workshops i figurteater i desember!

UNIMA NORDIC inviterer til spennende workshops i figurteater 9. og 16. desember. Det er gratis å delta og du kan bli med på Zoom hjemme, fra julekosen i din egen stue.

Fokus for de to workshopene vil være på historiske tradisjoner innen figurteater med utgangspunkt i ulike nasjonale kontekster. Begge workshopene vil være på engelsk og blir tatt opp. I tillegg er det mulighet for å motta en ukrainsk oversettelse av begge workshopene etter avviklingen. 

Workshop 1
9. desember kl. 13.00. Zoom-lenke her

VERTEP - Tradisjoner i ukrainsk figurteater

På denne workshopen vil du blant andre få møte Daria Ivanova som er leder for UNIMA-UKRAINE, samt en rekke av de førende ukrainske figurteaterkunstnerne. Temaet for workshopen vil være Vertep, som er en teatertradisjon som har vært kjent siden 1600-tallet og som er en sentral del av den ukrainske kulturarv innen scenekunst. Vertep er tett knyttet til jul, og av den grunn ble denne tradisjonen gjort forbudt av de ateistiske sovjetiske myndighetene i 70 år. Derfor har mange kunstnere ikke blitt kjent med denne tradisjonen og en revitalisering av Vertep har vært nødvendig. I dag oppleves en gjenfødelse av Vertep og mange ukrainske kunstnere har tatt opp tradisjonen og integrert den i moderne figurteater og ukrainsk scenekunst generelt. Bli med på denne spennende workshopen og bli inspirert av dyktige ukrainske kunstnere.

Workshop 2
16. desember kl. 14.00. Zoom-lenke her

WORLD PUPPET THEATRE HERITAGE - presentert av UNIMA Finland

Bli med på denne workshopen og bli kjent med den franske figurteater-historikeren og doktor i fransk litteratur - Raphaéle Fleury. Fleury har gitt ut en rekke vitenskapelige artikler om figurteaterets historie og har i tillegg drevet med figurteater som kunstner ved siden av sin forskning. 

I dette foredraget vil Fleury fortelle om tre-fire forskjellige figurteatertradisjoner og hvordan disse har påvirket moderne figurteater. Bli med på workshopen og hør mer om hvilke tendenser og tradisjoner som har vært med på å forme figurteater slik vi kjenner det i dag.

Artikkelen er en omskrevet og oversatt versjon av UNIMA NORDICS offisielle invitasjon

 

Målgruppe

Abonner på vårt nyhetsbrev