Mann i sorthvitt
Foto: Buskerud Teater
Tips & triks

Å skrive for teater

Her er et avtrykk av seminaret der 79 deltakere var samlet for å få tips om hva som skal til for å skape en god scenetekst.

Ketil Kolstad hadde et foredrag, der han tok utgangspunkt i John Truby sine “Seven steps of a story”. Han delte noen erfaringer fra eget skrivearbeid og deltakerne fikk noen korte og enkle skriveoppgaver. Det var stort oppmøte (79 deltakere på det meste), og flere blei igjen for å snakke og chatte etter foredraget var slutt.

 

bilde med tekst

 

tekst 2
tekst 3
tekst 4

Takk til alle deltakerne som kom! Takk for gode forslag og ønsker for programmering av LilleLørdag og andre behov som vi skal fylle.

Ketil Kolstad (45) jobber som frilans dramatiker, instruktør og skuespiller, og har tidligere vært teatersjef ved Turneteatret i Trøndelag. Han kjenner amatørteaterfeltet godt, og har et brennende engasjement for barn og unge. Ketil har skrevet originale skuespill, og han har dramatisert og oversatt flere stykker. Ketil har som del av et norsk-amerikansk kreativt team skrevet manus til familiemusikalen "The Time of Nick" som nå blir filmet i New York og får premiere på en amerikansk strømmetjeneste i 2021. Han er også aktuell som dramatiker med premierer ved regionteatre i både Norge og Danmark i 2021 og 2022. L 

 

 

Målgruppe
Relatert organisasjon

Buskerud Teater

Buskerud Teater styrker og utvikler lokal scenekunst i Viken, og bistår barn, unge og voksne med kompetanse, virksomhet og rådgivning.

Norsk Revy

Nasjonalt kompetansesenter for revy som skal rekruttere til og utvikle revysjangeren, lage arrangementer og ta vare på revyhistorien. Arrangerer blant annet NM i revy.

Vestlandske Teatersenter

Kompetansesenter for teater og drama. Driver teaterskole for barn og unge og tilbyr bl.a. kompetanseheving for voksne som arbeider med barne- og ungdomsteater.

Hålogaland Amatørteaterselskap

Interesseorganisasjon innen det frivillige scenekunstfeltet. HATS drifter et kompetansesenter som skal bidra til utvikling av revy, teater og andre sceniske uttrykk

Abonner på vårt nyhetsbrev