To menn i mørket
Tips & triks

Humor av ukas hendelse?

Kveldens vert var Kent Are Amundsen i Hålogaland Amatørteaterselskap, med seg i zoomstudio hadde han et knippe kreative sjeler, som tok for seg siste ukas hendelser, og idemyldret og diskuterte hvordan vi kan lage humor ut av det.

Humor av ukas hendelser - LilleLørdag 11. november

Onsdag 11. november var tema for LilleLørdag hvordan kan vi lage humor ut av ukas nyhetssaker? Vert for kvelden var Kent Are Amundsen fra Hålogaland Amatørteaterselskap (HATS). Som diskusjonspartnere deltok Elisabeth Sjåvik Monsen fra Tjongsfjordrevyen, Stein Alsos fra Humorkameratene og Tommy Berg fra Altarevyen. Til sammen var det nesten 30 deltakere, hvorav noen deltok i diskusjonen mens andre deltok som rene tilhørere.

Målet for arrangementet var ikke å produsere ferdige humorinnslag for scene eller skjerm, men å ha en felles idédugnad om hvordan vi kunne angripe ukas nyhetssaker for å lage humor ut av det. Det var derfor en gavepakke at dette var uka det amerikanske presidentvalget ble avvikla, med påfølgende reaksjoner fra sittende president Trump. Blant deltakerne ble det tatt opp at dette er en sak der virkeligheten overgår fantasien, og at vi som humorister får utfordringer med å finne vinklinger som er enda mer crazy. Muligheter for å lage lokale vrier på presidentens oppførsel, spørsmålet om hva som har gjort Donald Trump til den han er i dag, en kurs- eller skolesituasjon for diktatorer og muligheten for å snu helt om på personligheten hans var blant idéene som kom opp i samtalen. Det ble også snakket om hvordan man kan kommentere at noen stater tar seg så forferdelig lang tid før de kommer med et valgresultat. Er det en måte å gjøre seg selv viktig på, eller skyldes det rett og slett dårlige telle evner?

Idéene rundt presidentvalget og Donald Trump var mange, men det ble også plass til å diskutere hvorvidt det var på sin plass å lage nummer som understreker alvoret i den nedbrytinga av demokratiet som ser ut til å finne sted. Det mente deltakerne absolutt var mulig og viktig, og det kom forslag til hvordan dette kunne gjøres.

Koronasituasjonen var det neste store temaet som ble bragt inn i debatten. Her ble det bl.a. filosofert over hvordan man kan gjøre et humoristisk poeng ut av å spille revynumre der aktørene må holde minst én meters avstand. Det ville f.eks. by på utfordringer i intimscener, og en “påpasser” med meterstokk ville kanskje kunne bryte inn på scenen underveis. En annen vinkling handlet om hvordan folk i områder som enda ikke har fått korona føler seg urettferdig behandla, og klager over dette.

Rettssaken mot Laila Bertheussen ble også tatt opp som utgangspunkt for å lage humor, og ei vinkling som understreker ektemannens grenseløse lojalitet slo godt an. I forbindelse med denne saken ble det også diskutert revy-etikk, der vi stilte spørsmål ved om det ville være å sparke nedover å lage nummer om dette. Det ble dratt frem at vinklinga er av betydning, og at forhåndsdømming kan være et problem.

Noen andre småsaker som hadde fått kreativiteten til noen av deltakerne å boble ble også nevnt, før møtet ble avslutta med håp om at noen av idéene blir omsatt til humorinnslag på scener eller skjermer rundt i hele landet.

 

 

Logo Lillelørdag

 

 

 

Målgruppe

Abonner på vårt nyhetsbrev