Tips & triks

Karantene-karakterer?

Er du og gruppa di satt i karantene, og får ikke lov til å møtes for å øve sammen? Tiden trenger ikke være bortkastet likevel. Bruk tiden til å øve og kanskje lære deg noe nytt!

Øvinger

Øve hjemme på din karakter
Avtal møter via skjerm
Hold på øvingstidene
Skriv nye tekster
Les manus
Lær replikker

Av og til kommer det ting i veien som gjør at vi ikke får gjort det vi har planlagt. I disse tider med virus og karantener, er det nå avgjort at alle kulturelle arrangement skal stanses for en periode, og vi må holde oss hjemme. Det er tungt for dere som har lagt ned masse arbeid og gledet dere til å ta imot publikum. Dersom forestillingen blir utsatt og ikke avlyst, så er det viktig å holde koken, selv om man for tiden ikke får lov å møtes fysisk til øvinger.

Fortsett å øve hjemme for deg selv - og øv sammen. Forskjellen er bare at vi nå må møtes på nettet. Ikke la situasjonen sette stopper for øvinger og forberedelser. Øvinger er aldri forgjeves! Bruk tiden til å terpe og øve på det som er utfordrende, og kanskje lære noe nytt også?

Skulle dagene bli veeeldig lange, så kan dere sjekke ut HATS-biblioteket, og bruke tiden til å arbeide i dybden med for eksempel karakterer og roller.  Her er en liten video om hvordan du kan leke med stemmen for å bygge din karakter.

Vi må bare for en periode gjøre ting litt annerledes, men det klarer vi! Kos dere masse med skriving av tekster, øving av manus og innstudering av karakterer.

Så sees vi på en scene eller i en sal før vi vet ordet av det!

 

 

Målgruppe
Relatert organisasjon

Dramas

Tjeneste for amatørteatergrupper og skoler/kulturskoler i Norge. Formidler bl.a. manus til lesing og behandler søknader om spilletillatelser.
Relatert verktøy
Spelhandboka er en nettbasert håndbok. Ansvarlige utgivere: Egil Johansen og Idar Lind
Redaksjon: Egil Johansen,Daniel Persson og Berit Vordal

Tips for sceneproduksjoner

Akershus amatørteaterråd har utarbeidet en guide for deg som skal lage sceneproduksjoner
Last ned: pdf (1613 Kb)

Abonner på vårt nyhetsbrev