Tips & triks

Den viktige leken

Når vi spiller revy og teater er det viktig å tørre å være spontan. Leker og øvelser kan hjelpe oss til nettopp det. Vi blir også kjent med hverandre, slapper mere av, og kommer oss ut av den litt behagelige komfortsonen.

Første bud når vi kommer på øvelser og kurs, er å bli kjent med hverandre. Vi kan ta runden og presentere oss med navn og opplysninger, men det er alltid enklere hvis vi har noe mer å henge på knaggen, for å huske hvem de forskjellige er. Da kan leker være løsningen.

Det er garantert lettere å huske at Ellinor heter Ellinor, når jeg tenker på ”elegaaante Ellinor” som vist i den filmen du kan se over. Etter mange år med amatørteater har vi vel alle vært på oppvarminger og kurs rundt omkring, der vi ikke kjenner noen. Det å starte øvelser, møter eller kurs med litt lek og moro, er med på å lære hverandre å kjenne, samt at det skaper kreativitet. 

Man slutter ikke å leke fordi man blir voksen, man blir voksen fordi man slutter å leke

George Bernard Shaw

Skummelt eller befriende?

Når vi kommer ny i en gruppe kan det kanskje oppleves litt skummelt å stå i ring, og plutselig gjøre ting vi kanskje ikke har gjort på mange år. Spesielt vi som ikke er barn lenger. Vi glemmer gjerne det å leke når vi blir voksne, og det kan kanskje føles litt rart å stå der å føle oss litt barnslig igjen. Men det er for de fleste veldig befriende når vi først kommer i gang. Vi klarer ikke å la være å le når vi står i ring og sveiver med armene for å etterligne elefanter, eller illustrerer navnet vårt med store bevegelser og dans. Det skaper god stemning, og vi slapper mer av i selskap med hverandre. 

Lek gir læring

Leker der vi også må berøre hverandre, skaper en mer umiddelbar nærhet, som gjør det enklere å jobbe sammen etterpå. Vi blir mer avslappet og isen er brutt når vi allerede fra begynnelsen av har stått der og illustrert en giraff, med kroppene våre viklet sammen, som i leken "Giraff, elefant og krokodille" som du kan se i HATS-bibliotektet. Vi bygger tillit, og lærer å samarbeide i øvelser som disse. I tillegg får vi opp både konsentrasjonen og reaksjonsevnen når vi for eksempel hopper rundt og er super-konsentrert ninjamester. 

God lek!

Relatert artikkel
stemmeoppvarming øvelser Julie Støp Husby
Tips & triks

Abonner på vårt nyhetsbrev