turkis bilde med tekst
Aktuelt

Ukentlig treffpunkt på nett

Lillelørdag var begrepet som ble brukt når en kom sammen i sosiale lag på onsdager. Lillelørdag er nå navnet på en digital møteplass der alle er invitert. Du trenger ikke å melde deg på og det er gratis å delta.

Lillelørdag arrangeres onsdager fra og med 7. september, og varer en time. Det er et drop-in konsept, og det er gratis å delta.
Lillelørdag er laget for deg som enten driver med revy, dans og teater som aktivitet eller arbeider med amatører og barn.
Det blir en introduksjon av et tema, og så vil det være en samtale eller øvelser utifra temaet som presenteres.
Trykk her for å komme inn via Zoom hver onsdag i september, november og desember.

 

TEKST

Onsdag 07.09: Ketil Kolstad
Protagonisten og hens weakness, need og desire? Et utgangspunkt for enkle skriveøvelser med tilbakemeldinger i plenum online.
Arr: HATS
Logg deg på zoom

Onsdag 14.09  Arne Torget
Skriving med base i observasjoner, og arbeide med mål om å få mest mulig gøy ut av minst mulig jobb og tekst.  
Arr: Vestlandske Teatersenter
Logg deg på zoom


Onsdag 21.09 Ketil Kolstad
Om språk og kjønn – hvordan kan bevisst språkbruk fremme inkludering og likestilling i scenekunsten?
Arr: HATS
Logg deg på zoom

Onsdag 28.09 Notodden barne og ungdomsteater
Tekst, teatralitet, visualitet og fysisk uttrykk i forestillingsarbeidet. Om dramaturgiske valg og utforskende prosess i Notodden barne- og ungdomsteater. 
Arr: Drama og teaterpedagogene
Logg deg på zoom

UNG REVY

Onsdag 05.10 Performative arts in Russia today
Evgeny Goman - producer at Pikene på Broen, theater director from Murmansk, founder of the Arctic Theater, in 2019-2020 worked as Minister of Culture of Murmansk region.He will tell about what is happening to the performative arts in Russia today and how theater shows resistance.
Arr: HATS
Logg deg på zoom

 

Onsdag 12.10 Johanne Massey
Johanne Massey lager revy på Tiktok med snert og humor, og når ut til 58 000 følgere. Hun forteller om hvordan hun startet, hvordan hun jobber med karakterutvikling og hvilke muligheter som ligger for revy på Tiktok - og kanskje andre sosiale medier?
Arr: Norsk Revy
Logg deg på zoom

Onsdag 19.10 Erlend Engan
Hva gjør et revynummer godt? Hvorfor ler du og ikke jeg? Bli med på humoranalyse gjennom revyprat - vi ser, analyserer og diskuterer. Hvordan kan jeg bli morsommere gjennom å se på andre?Arr: Norsk Revy 
Arr: Norsk Revy
Logg deg på zoom


Onsdag 26.10 Yvonne Algrøy
Praktiske øvelser for å lage og utvikle en humoristisk karakter som kan brukes i revy, farser og annen humoristisk scenekunst.
Arr: Norsk Revy
Logg deg på zoom

Onsdag 02.11 Et panel av revyaktører
Humor av ukas hendelser. Et lite panel av revyaktører har fulgt med på ukas hendelser, og her presenterer sin versjon av nyhetsbildet.
Arr: HATS
Logg deg på zoom

SMINKE
 

Onsdag 09.11 Nathalie Sørensen Hunsrød
Grunnsminke er utgangspunktet til scenesminke. Den kan være helt nøytral og bare fremheve uttrykket på scenen eller den kan justeres på for å lage karakteristiske trekk. Vi skal gå igjennom hvordan det gjøres, produktene jeg anbefaler å bruke til dette og hvorfor. Ha gjerne teatersminke tilgjengelig dersom du har, så kan vi jobbe samtidig. Men det er ikke et must for å få noe ut av kurset.
Arr: Frilynt
Logg deg på zoom


Onsdag 16.11Nathalie Sørensen Hunsrød
Skjegg og bart til scene og film kan gjøres veldig enkelt med ullcrepe. Jeg viser dere hvordan dette gjøres og hvor mye det kan gjøre med en karakter å få tilpasset skjegg og bart. Ha gjerne ullcrepe, saks, hårspray og hudlim tilgjengelig så kan vi jobbe sammen. Men det er ikke et must for å få noe ut av kurset.
Ullcrepe kan du få kjøpt her: https://www.kostmask.no/categories/ullcrepe
Hudlim finner du her: https://www.kostmask.no/categories/hudlim
Arr: Frilynt
Logg deg på zoom

HUMOR OG KULTUR

Onsdag 23.11 Arne Berggren
FORSTÅR DE IRONI OG UNDERTEKST I NORD? Forfatter, serieskaper og regissør Arne Berggren undrer seg over forskjellene på skuespiller- og manusarbeid i nord og sør. Etter å ha jobbet med teater og tv en årrekke i landsdelen, har han utviklet en teori om nordnorsk dialog, ironi og forskjellen på kontekst og undertekst.
Arr: HATS 
Logg deg på zoom


Onsdag 30.11TBA


 

 

Abonner på vårt nyhetsbrev