Plakat med dame på
Aktuelt

NM i revy går hybrid

Det BLIR NM i revy i år også! Nytt av året er at det blir både digitale sendinger og live finale. Meld dere på!

NM i revy blir i år et hybridarrangement, sier Pål Hasselvold, fagansvarlig i Norsk Revy. 

Semifinalene sendes digitalt 8. - 10. juli og finalen går av stabelen “live” i Olavshallen i Trondheim 5. - 6. november. Vi tar sikte på at smitten er i orden til da, og at det BLIR en fysisk finale. Men semifinalene som går i sommer blir digitale! 

Og gode nyheter; du har enda tid å melde deg og ditt lag på: frist er 1. mai!

Hvordan foregår semifinalene i år? Det blir livesending fra studio på Høylandet. Det blir programleder, innslag og intervjuer, og vi lover skikkelig god stemning rundt sendingene. Noen revylag blir kanskje skuffet, mens andre blir kjempeglad for at vi velger å ta dette grepet. Det blir kanskje litt uvant, men vi lover at det skal blir skikkelig konkurransefølelse og svung over sendinga. Den eksterne juryen som er innleid gjør her uttaket til finalen. 

Vi har gjort oss en del erfaringer, da vi har vært med å arrangere fire regionale digitale festivaler, så vi begynner å få erfaring på hva som fungerer og ikke fungerer digitalt, fortsetter Pål som har lang erfaring med festivaler, og nå også digitale utgaver.

Vi satser på 3 semifinaler, med 20 nummer i hver semifinale. Det er bare å melde seg på! Det er max tre nummer pr lag, men har dere fire nummer som er helt fantastiske, så send dem inn. 

Det er verdt å merke seg at de innslagene som meldes på i år, må sendes inn som ferdige nummer, både i god digital kvalitet, og at de fungerer godt på scenen. Før sendte man inn et midlertidig opptak, der man kunne forklare hvordan man så det for seg. Så kunne juryen gjøre en vurdering, og gi tilbakemeldinger. Det vil det ikke være rom for i år. Det må være ferdige nummer, da det er disse som blir vist i de digitale semifinalene! Uttakskomiteen må også se scenisk verdi i nummeret, da det skal vises på scena i finalen. Men er det et helt genialt nummer som bare fungerer digitalt, så skal det selvfølgelig videre, og bli vist på skjerm i finalen. Selvfølgelig! Vi må følge med i tiden. Den digitale formen har kommet for å bli.

Finalen: I november tar vi med oss Høylandet til Trondheim, og da skal vi skape en skikkelig folkefest under finalen i Olavshallen. Vi planlegger å få spredd revy over hele Trondheim, små uteplasser som har scener kan få revy på scenene sine, og kanskje får til og med Olav Trygvasson “toillingtørkle” på seg. Selvfølgelig blir alt i trygge rammer! Vi skal ikke ta helt av hvis det ikke er tilrådelig for det.

Finalehelga blir virkelig gulrota her. Det blir ikke et vanlig Olavshallen arrangement, det vil bli noe mer. En opphevet versjon, med en liten middag, nachspiel etc. Vi trenger dette nå! Jeg trenger det iallefall, sier Pål til slutt.

Vi håper alle revylag kjenner sin besøkelsestid, og melder seg på. Vi vet mange revyer har blitt kansellert i år, men vi vet også at det er mange som sitter på kjempegode nummer de ikke får spilt. Da er NM det perfekte stedet å få vist seg fram! 

Påmeldingsinfo her!

Klikk på NM i revy 2021

 

Relatert organisasjon

Norsk Revyfaglig Senter

Kompetansesenter for revy, med servicekontor for revygrupper. Arrangerer NM i revy og har samarbeid med ni regionale revyfestivaler om "Veien til Høylandet". Drifter Humorportalen.
Relatert artikkel

Abonner på vårt nyhetsbrev