dame i sort skjorte
Aktuelt

Stovnerrevyen- slik fikk vi det til!

Revyen kan være så mangt, fra stedet du er sosial med andre kreative folk til arena der ytringer kan utprøves.

 

På Lillelørdag 13.02.2020 så hadde vi invitert Shabana Rehman for å dele sine erfaringer fra re-etableringen av Stovnerrevyen. Det er produsert to revyer i samabed med Stiftelsen Født fri, og produsksjonen fikk god økonomisk støtte fra en annen privat stiftelse. Vi fikk høre om en rektor som ville bruke humor og revyproduskjon for å arbeide med de sosiale utfordringene som var på Stovner, og stigmatisering som ungdom var utsatt for. Vi fikk høre om hvordan hun og hennes regimakker, selv lærte mye om revyproduksjon. Og vi fikk høre om hvor krevende det ble når en skal utforske grenensene for ytringer fra scenen, når en får en debatt om der en beskylles for å være rasistisk fra folk som aldri så forestillingen. Så fortalte Shabane også om alle de fine tingene som oppstår når ungdommene gis en mulighet til å uttrykke seg, og om at det å vinne en pris på NM i revy og møte andre som brenner for revy var stort.

For dere som ikke var tilstede så kan vi tipse om at vi arrangører av LilleLørdag en programpost etterpåske der Shabana Rehman inviteres tilbake. Da skal vi snakke om hvordan vi tilrettelegger for en samtale rundt det som uttrykkes på scenene. 

 

Revyen 2020

 

 

Revyen 2019

Relatert organisasjon

Buskerud Teater

Kompetansesenter for teater og kreativitet i Buskerud fylke. Tilbyr instruksjon og deltakelse i scenekunstprosjekter. Drifter et kostymelager som tilbyr utleie av kostymer.

Hålogaland Amatørteaterselskap (HATS)

HATS drifter et kompetansesenter som skal styrke og bidra til utvikling av revy, teater og andre sceniske uttrykk.

Vestlandske Teatersenter

Kompetansesenter for teater og drama. Driver teaterskole for barn og unge og tilbyr øvingslokaler.

Norsk Revyfaglig Senter

Kompetansesenter for revy, med servicekontor for revygrupper. Arrangerer NM i revy og har samarbeid med ni regionale revyfestivaler om "Veien til Høylandet". Drifter Humorportalen.

Abonner på vårt nyhetsbrev