Mann som holder handa opp mot oss
Digital møteplass

Impro på nett

"Improteater over ZOOM - Fungerer det da?" JA det gjør det!

Lillelørdag i din egen stue! Denne onsdagen fikk vi en introduksjon til Improteater, og til hvordan man kan gjøre det over ZOOM.

 

Improvisasjon

Improvisasjon og lek er en viktig del av skuespillerens arbeid for å utforske både karakterer, situasjoner, konflikt og mye mer. Vi finner på der og da! Det kan føles skummelt til å begynne med, men målet er ikke å være genial, men heller middelmådig, og det er viktig å gjøre feil!

Men hva skjer med samspillet når vi ikke er i samme rom? Og hvordan kan vi improvisere innenfor digitale rammer? Dette og mere til skal vi finne ut av sammen.

 

Hva gjorde vi?

Vi startet kvelden med noen enkle bli-kjent-øvelser for å bli varme i trøya, og for å bli kjent med hverandre. Deretter snakket vi litt om:   

  • hva improvisasjon er,
  • hvorfor det er et viktig skuespillerverktøy  
  • hva som er viktig å huske på når man improviserer.
  • hvordan vi kan bruke ZOOM

Dette tok vi med oss videre når vi gikk gjennom ulike improvisasjonsøvelser som tok for seg både konsentrasjon, observasjon, samspill og mer.

En morsom og lærerik kveld, som viser at impro absolutt fungerer på zoom! Ikke alle øvelser enger seg på skjerm, men det er bare å prøve ut, eller spørre noen som har prøvd det ut før.

 

Instruktør var Jan Ivar Bårtvedt fra Bodø.

 

 

 

Relatert organisasjon

Hålogaland Amatørteaterselskap (HATS)

HATS drifter et kompetansesenter som skal styrke og bidra til utvikling av revy, teater og andre sceniske uttrykk.

Norsk Revyfaglig Senter

Kompetansesenter for revy, med servicekontor for revygrupper. Arrangerer NM i revy og har samarbeid med ni regionale revyfestivaler om "Veien til Høylandet". Drifter Humorportalen.

Buskerud Teater

Kompetansesenter for teater og kreativitet i Buskerud fylke. Tilbyr instruksjon og deltakelse i scenekunstprosjekter. Drifter et kostymelager som tilbyr utleie av kostymer.

Vestlandske Teatersenter

Kompetansesenter for teater og drama. Driver teaterskole for barn og unge og tilbyr øvingslokaler.

Teater i Fjellregionen

Interkommunalt kompetansesenter for drama og teater i Nord-Østerdalen. Tilbyr kompetanse i produksjon, instruksjon og scenografi, og deltagelse i scenekunstprosjekter.

SceneFolk

Nettverksorganisasjon med medlemmer som arbeider for og med det frivillige scenekunstfeltet.

Abonner på vårt nyhetsbrev