Tre strikkende damer
Foto: Malangsrevyen
Digital møteplass

Humor av ukas hendelse?

Hvordan kan vi lage humor ut av ukas nyhetssaker?

Onsdag 10. mars var tema for LilleLørdag hvordan vi kan lage humor ut av ukas nyhetssaker. Vert for kvelden var Kent Are Amundsen fra Hålogaland Amatørteaterselskap (HATS). Som diskusjonspartnere deltok Yngvild Ekeland fra Isbjørnamafian, Stein Alsos fra Humorkameratene og Anne Berit Sivertsen fra Lånkerevyen. Til sammen var det 12-14 deltakere, hvorav noen deltok i diskusjonen mens andre deltok som rene tilhørere.

Målet for dette arrangementet var ikke å produsere ferdige humorinnslag for scene eller skjerm, men å ha en felles idédugnad om hvordan vi kunne angripe ukas nyhetssaker for å lage humor ut av det. Første tema som ble løftet frem var selvsagt koronasituasjonen i landet og i verden. Forskjellige innfallsvinkler og idéer ble drøftet, og fra Svolvær fikk vi presentert en spire til en revyvise med en litt alvorlig klangbunn om temaet.

Neste tema på møtet ble nedgangen i fødselstallene, brakt frem i lyset gjennom Ernas nyttårstale i 2018 og den etterfølgende perspektivmeldingen. Hvorfor får vi ikke flere barn, og spesielt ikke "det tredje barnet", som skal sikre befolkningsveksten? Også her kom det flere idéer til humoristiske innfallsvinkler fram blant deltakerne.

En blodfersk sak som også ble tatt opp, var innspurten mellom Klæbo og Bolsjunov på 5-mila i VM på ski. Bl.a. ble det diskutert hvordan man kunne lage nummer om andre tema, men som hentet motivet fra nettopp denne innspurten og kaoset som oppsto like etterpå.

Det ble også tid til en liten debatt om begrepet krenking, og hvordan det påvirker måten vi jobber på når vi skal lage humor. Stein Alsos delte sitt førsteutkast til en sketsj der det er den store, stygge ulven som føler seg krenka, noe som fikk flere av deltakerne til å hive seg frempå og komme med konkrete forslag til hvilken retning nummeret kunne ta.

Møtet ble avslutta av en gjeng revyaktører i godt humør, som syntes det var morsomt å snakke revy med andre igjen, og med håp om at noen av idéene blir omsatt til humorinnslag på scener eller skjermer rundt i hele landet.

 

Relatert organisasjon

Hålogaland Amatørteaterselskap (HATS)

HATS drifter et kompetansesenter som skal styrke og bidra til utvikling av revy, teater og andre sceniske uttrykk.

Norsk Revyfaglig Senter

Kompetansesenter for revy, med servicekontor for revygrupper. Arrangerer NM i revy og har samarbeid med ni regionale revyfestivaler om "Veien til Høylandet". Drifter Humorportalen.

Vestlandske Teatersenter

Kompetansesenter for teater og drama. Driver teaterskole for barn og unge og tilbyr øvingslokaler.

Buskerud Teater

Kompetansesenter for teater og kreativitet i Buskerud fylke. Tilbyr instruksjon og deltakelse i scenekunstprosjekter. Drifter et kostymelager som tilbyr utleie av kostymer.

Abonner på vårt nyhetsbrev