Plakat Årets revyfaglige seminar 2
Nettkurs

Årets revyfaglige seminar

Det BLIR revyfaglige seminar også i år hos Norsk Revyfaglig Senter, og det blir digitalt! Det skjer lørdag 16. januar, fra kl 11.00 til 17.00. Vi følger med i tiden og arrangementet vil foregå på Zoom.
Mann med topplue
Foto: Norsk Revy

Vi slo av en prat med Pål Hasselvold, fagansvarlig på Norsk Revyfaglig Senter om årets arrangement.

Hvem passer seminaret for?

Det passer for alle som driver med, og brenner for revy, og som har lyst å lære mer om tekst- og idéprosesser, karakterarbeid og arbeidsprosesser innafor revy. Men like viktig er bare det å få møte likesinnede, og være “sammen” med noen som brenner for det samme som deg, samtidig som man får faglig påfyll. Det er mange ting man kan gjøre, og arbeide med mens man venter på å få lov å spille revy igjen. Selv om mange revyer ligger nede i dagens situasjon, er det viktig å holde revyen levende! 

Hva er den største forskjellen på årets seminar?

Vi måtte jo snu oss rundt, og tenke nye måter å arrangere seminaret på. Vi ville ikke avlyse! Den største forskjellen på årets og tidligere års seminar, er jo selvfølgelig at det i år foregår på Zoom, og ikke fysisk sammen som det vanligvis gjør. Men vi er sikker på at det skal bli både interessant og givende å være med, selv om vi ikke får være sammen i samme rom.

Kan du si litt mer om seminaret?

Vi starter med presentasjon, og en analyse av revyåret 2020, et år som uten tvil har vært spesielt, ikke bare for revy-Norge. Vi vil gå kjapt gjennom de prognosene vi har samla opp, og lufte litt hvordan vi i Norsk Revy tenker fremover. Det blir rom for innspill fra deltakerne, da vi gjerne vil høre hvordan ståa er rundt omkring også.

Så får besøk av forfatter, skuespiller og revyentusiast Marianne Meløy, som vil hjelpe oss med å gi oss trua på framtida. Det trenger vi alle sammen i disse tider. Så blir det tre kurs, der man kan velge seg ett å være med på.

Hvordan er kursene lagt opp?

Jeg skal selv holde ett av kursene, om karakterutvikling, og i hodet mitt har det alltid vært tilrettelagt at deltakerne er fysisk sammen på golvet. Men nå må vi bare tenke nytt, og få det samme innholdet til å fungere på skjerm, og det er jeg overbevist om at vi klarer. Det handler bare om å omstrukturere litt. Det er nå lagt til rette for at vi kun ser hverandre på skjerm, men det skal likevel bli slik at alle skal føle seg inkludert, bli sett og hørt, og at det blir aktive kurs der alle får delta. Spennende og uvant det blir det absolutt, både for kursholdere og deltakere! Men de fleste av oss er vel nå etter snart ett år med nettmøter og nettkommunikasjon, ganske vant til å være på skjerm, så dette skal gå veldig bra tenker jeg. I tillegg til karakterutvikling, kommer blir det kurs i tekst og idé ved Anne Berit Sivertsen fra Lånkerevyen som legger opp til en enkel og strukturert metode for å komme fram til gode ideér, og hvordan utvikle disse videre.  Det tredje kurset man kan velge mellom er “Devised/egenskapt revy”. Andreas Gregersen forteller hvordan man kan skape revynummer, konsepter og hele forestillinger på gulvet der hele revylaget er involvert. 

Helt til slutt får vi et nyttig kurs i Enkel videoproduksjon for revyfolk ved Camerat/Espen N. Holtan, et aktuelt tema nå som det ser ut til at revyene i en tid fremover fortsatt blir på nett.

 

Påmelding til Årets revyfaglige seminar:

 Lørdag 16. januar kl 11.00.

Send mail til nrs@revy.no

Kursene koster kr 350,- pr deltaker. Du må betale på forhånd.

Du får faktura og lenke til seminaret tilsendt på din mailadresse.

 

Relatert organisasjon

Norsk Revyfaglig Senter

Kompetansesenter for revy, med servicekontor for revygrupper. Arrangerer NM i revy og har samarbeid med ni regionale revyfestivaler om "Veien til Høylandet". Drifter Humorportalen.

Abonner på vårt nyhetsbrev