Mange bilder tett i tett
Foto: Tøyen Impro
Informasjon

9.-27. nov Improvisere og sosialisere

Det er viktig å kunne forholde seg til situasjonen som den er, ikke bare til det man hadde planlagt eller skulle ønske, sier Terje Brevik ved Tøyen Impro.

Improvisasjon og improteater handler i veldig stor grad om én tilsynelatende enkel ting: å forholde seg til situasjonen som den er, ikke til det man hadde planlagt eller skulle ønske. Så da regjeringen igjen stoppet alle aktiviteter i Oslo måtte Tøyen Impro leve som de lærer: å gjøre det beste ut av det som er. "Vi måtte avlyse alle kurs på dagen, akkurat som i mars. Vi har i praksis yrkesforbud og mister igjen alt av inntekter. Samtidig mottar vi kr. 0,- i kompensasjon, nå som da. For oss framstår kompensasjonsordningen som mangelfull og urettferdig".

Men i stedet for å irritere seg over at ting ikke gikk som planlagt ønsker de å gjøre det beste ut av situasjonen som den er, i tro impro-ånd. Mandag lanserte de dermed En sosial greie på nett, der målet er å skape en liten pause i hverdagen og fylle den med litt lavterskel lek og moro sammen med andre.

«En sosial greie på nett skal være trygt, lett og lekent, der du ikke trenger å kunne noe på forhånd. Vi vet at impro og teater kan være skumle ord. Hos oss trenger du ikke å kunne noe på forhånd og alt er 100% frivillig». Det betyr blant annet at ingen skal måtte 'spille teater' eller opptre for andre hvis de ikke selv ønsker. Opplegget varer i ca. en time, er gratis og åpent for alle aldre over 18 år.

Opplegget ledes av Terje Brevik fra Tøyen Impro, som tar deg og de andre deltakerne gjennom morsomme og inkluderende aktiviteter der du ikke trenger å prestere noe som helst. Faktisk. Alt du trenger er deg selv.

"Dette er vårt forsøk på å skape noe positivt ut av en tilsynelatende fortvilt situasjon, å slå et slag for den mentale folkehelsa", avslutter Terje. "Den som vil kan også se på det som et stikk til en regjering som helst regulerer privatlivet og kulturbransjen framfor flytrafikken. Det er mildt sagt fortvilt at vi må ta regningen for en regjering som tilsynelatende har hatt null kontroll på smitte importert fra utlandet".

En sosial greie med Tøyen Impro er gratis og foregår alle hverdager i perioden 9. − 27. november.  Les mer på toyenimpro.no eller finn arrangementet på Facebook.

 

Tøyen Impro logo

Tøyen Impro tilbyr kurs for alle som har lyst til å prøve improvisert teater innen trygge rammer, fra nybegynner og opp. Et kurs hos oss skal være lærerikt, åpenbarende og kjempegøy! Improteater er spontant teater uten manus, og som oftest veldig, veldig morsomt! Dette er noe alle kan gjøre, takket være enkle verktøy som hjelper oss med å spille hverandre gode, skape spontane historier og komme i kontakt med hverandre. Vi har et stort fokus på å skape trygge rammer og et inkluderende miljø, og hos oss er det lite press på prestasjon eller å være morsom. Her er feil det beste man kan gjøre. Faktisk. Vår ambisjon er å skape positive opplevelser og mestringsfølelse gjennom lek, spontanitet og kreativitet. Eller som vi sier det, for deg som liker å ha det gøy!

 

Mann foran glassbyggervegg
Foto: Jorunn Sollie

Terje Brevik: Tøyen Impro ble grunnlagt av Terje Brevik i 2018 og ligger i Oslo. Terje er utdannet dramapedagog og IT-ingeniør. Før dette ledet han Impro Neuf de fire første årene fram til 2019, der han også grunnla Oslo Impro Festival. Terje har lang erfaring med å lede kurs med tema som kommunikasjon, samarbeid og kreativitet i Norge og internasjonalt, for næringsliv, organisasjoner og privatpersoner. Terje har flere års erfaring som seniorkonsulent i det private næringsliv.

 

Målgruppe
Relatert artikkel
ungdommer i ring
Oppvarming

Abonner på vårt nyhetsbrev