Barn i kostymer ved havet
Foto: Teaterklubb 81
Aktuelt

Produksjon i koronatid

28. oktober 2020 var avsparket for Lillelørdag, dette er en digitalt møteplass som finnes på en skjerm nær deg onsdager kl 19.

Til det første seminaret var det invitert en rekke aktører som har  produksjoner under tilpassede koronasmitteregler.  Her er et lite avtrykk av innholdet vi ble presentert. 

 

Alterevyen og AkuTTTeatret

Altarevyen og AkuTTTeatret samarbeider ofte. Vi som har gått på AkuTTTeatret, får invitasjon om å være med i Altarevyen når vi vokser ut av teatret. Tilsammen har vi lag tre filmer nå i koronatid. Filmen Skole på Teams fra AkuTTTeatret vant Blodfærskprisen på Nord-Norsk Revyfestival 2020. Filmen Dalingen fra
Altarevyen har blitt sett mange ganger, det tyder på at det er voksne folk som er på facebook. Filmen Visit Finnmark laget vi som repons på en kjedelig film fra Visit Alta. Altarevyen hadde penger på bok og AkuTTeatret fikk støtte fra kommunen, sånn har vi hatt råd til produskjon. Vårt motto er Glade amatører ser best ut med proff lyd og film- Mathilde Berg Johnsen

 

Teaterklubb 81

jente

Vi planla og laget produskjon basert på radioteater, dette for å kunne gjøre alle  koronatilpasninger som kunne oppstå. Vi endte opp med en forestilling der publikum vandret i landskapet med lyd på ørene, og skuespillerene laget tablåer i terrenget. Ti publikummere av gangen så forestillingen. Innspillingen av lyd ble gjort på tøylagret, der er det god akustikk. Som del av tjenesten fra Sceneinstruktørordningen i Nordland der vi er nå er engasjert, så kunne vi gi Teaterklubb 81 vår arbeidstid til å arbedie med lydverk i forestillingnen. Foreldre, gode hjelpere og vi arbeidet mange dugnadstimer for å få dette til. - Nikoline J. Spjelkavik og Victoria F. S. Røising  Klikker du deg inn her på denne facebooklenken kan du se mer. 

 

 

 

 

Tana Kulturskole

tana bru

Vi har på oppdrag fra Statens Vegvesen hatt ansvaret for det kulturelle programmet under åpning av Nye Tana Bru. Vi har et genrasjonskifte blandt elevene, og våre nye elever medvirket med dans og aktobatikk under denne historiske hendelsen under ledelse av Riikka Kosola. Vi skal nå spille inn en film med bestillingsverket som tildligere elev Andreas Gundersen har komponert. 

 

Sjiraffen Kultursenter


Vi skapte Kanantene kanalen på youtube.  For oss var det viktig å få på plass en aktivitet som gjorde at våre medlemmer fikk  beveget kroppene, brukt hodet og hatt det litt sosialt mens landet var stengt ned. Dette med film har gitt oss en ny kreativ boldreplass. 

 

Guossisn

Vi måtte gripe til et kunstnerisk uttrykk fordi ord slipper ikke igjennom lenger til de som har muligheter for å stoppe dette ranet av vår natur.- Ebba Joks  I samarbeid med Natur og Ungdom laget vi to filmer. Rastagaisa I der er det flere av teaterets virkemidler med tekst, kostyme, koerografi og spill, mens i Rastegaissa II  er det bæredne i lyd og bilder.

Ebba Joks

 

 

Lillelørdag er gratis for alle- spre gjerne ordet! 

Logo Lillelørdag
Relatert organisasjon

Buskerud Teater

Kompetansesenter for teater og kreativitet i Buskerud fylke. Tilbyr instruksjon og deltakelse i scenekunstprosjekter. Drifter et kostymelager som tilbyr utleie av kostymer.

Vestlandske Teatersenter

Kompetansesenter for teater og drama. Driver teaterskole for barn og unge og tilbyr øvingslokaler.

Norsk Revyfaglig Senter

Kompetansesenter for revy, med servicekontor for revygrupper. Arrangerer NM i revy og har samarbeid med ni regionale revyfestivaler om "Veien til Høylandet". Drifter Humorportalen.

Hålogaland Amatørteaterselskap (HATS)

HATS drifter et kompetansesenter som skal styrke og bidra til utvikling av revy, teater og andre sceniske uttrykk.

Abonner på vårt nyhetsbrev