Logo Lillelørdag
Informasjon

Lillelørdag

Er du en som trenger faglig påfyll? Lillelørdag er en møteplass for alle slags scenefolk. Her er aktører fra alle kanter av landet invitert til en felles digital møteplass. Lillelørdag er tilbake i januar 2021. Følg med!

Covid-19 har ført til at folk som trives foran, bak og på scenen også har tatt turen til digitale møteplasser. Dette skal nå settes i system, ved å innføre en felles møteplass der det fra 28. oktober til 25. mars blir ukentlige nettmøter. Denne rytmen blir kun avbrutt av lang juleferie.

Lillelørdag er en gammel betegnelse som ble brukt når folk kom sammen til et festlig lag midt i uka, på en onsdag. Når det skal inviteres til en digital festanledning er Lillelørdag et naturlig navn.

Initiativet kommer fra Buskerud Teater og Hålogaland Amatørteaterselskap, Norsk Revy og Vestlandske Teatersenter. Etter jul inviteres flere samarbeidspartnere med på arrangørsiden. Her følger en lite referat fra et planleggingsmøte:

Hanne: Vi har behov for felles møteplasser i amatørteaterfeltet, og det er en faglig utfordring å kunne arbeide på digitale plattformer. 

Pål: Å dele erfaring og bygge nettverk mellom folk som driver med revy, spel, teater og dans på frivillig basis er svært viktig. Dette fordi scenekunst er en kunstform med mange involverte - og det krever gode rammebetingelser, og en venn du kan ringe når det blir utfordrende. 

Jeanette: For våre medlemmer som bor ulike steder, og ofte må reise langt for å gå på kurs, så liker vi å være med på dette konseptet der medlemmene får et takeaway tilbud. 

Randi: Da Covid 19 traff hadde vi allerede et digitalt tilbud, men vi har opplevd at det er få som melder seg på. Vi trenger derfor dette samarbeidet for å samle alle modige aktører som tør tråkke de nye digitale stiene. 


Program og deltakelse

På Lillelørdag kan du få med deg foredrag, mini seminarer og verksteder. Du finner informasjon om ukas tema her på SceneFolk, og på Facebook-sidene til alle arrangørene. 

Som regel er det direkte innlogg, men noen ganger kan det hende at det er påmeldingsfrist. Det vil det bli opplyst om i arrangementet. Du melder deg da på via en påmeldingslenke, og vil motta en e-post med innloggingsinformasjon. Lillelørdag er gratis for alle deltakere.

Teknisk forberedelse

Du kan være med både via datamaskin eller en smarttelefon – det foregår på plattformen zoom. 
Hodetelefoner – kan være fordel om du er i et rom med gjenklang eller uro.

 

 

 

Relatert organisasjon

Buskerud Teater

Kompetansesenter for teater og kreativitet i Buskerud fylke. Tilbyr instruksjon og deltakelse i scenekunstprosjekter. Drifter et kostymelager som tilbyr utleie av kostymer.

Norsk Revyfaglig Senter

Kompetansesenter for revy, med servicekontor for revygrupper. Arrangerer NM i revy og har samarbeid med ni regionale revyfestivaler om "Veien til Høylandet". Drifter Humorportalen.

Vestlandske Teatersenter

Kompetansesenter for teater og drama. Driver teaterskole for barn og unge og tilbyr øvingslokaler.

Abonner på vårt nyhetsbrev