figur med data

Det skjer på nett!

Hvem hadde trodd at vi i 2020 skulle bli satt i karantene, og ikke få lov å være sammen? Da er det godt at vi har en felles plattform å møtes på!

Vi befinner oss alle i en rar situasjon, der det vi er vant til å gjøre sammen har blitt tatt ifra oss. Vi kan ikke lenger møtes som vi alltid har gjort, og de fleste tilstelninger blir avlyst.

Men da er det flott at så mange klarer å se mulighetene, og finner nye løsninger for hvordan vi kan gjøre ting på en ny måte. Det vanlige i disse tider, det har jo blitt å møtes på nett. Hvem har ikke vært på møter, kurs og kanskje litt rare øvelser over en skjerm i det siste? Nå blir også festivaler arrangert på nett.

En vanlig vår og sommer består vanligvis av massevis av revy, teater og spel. Mange har avlyst fordi scenekunst ikke egner seg som arrangement på nett. I disse tider er det likevel noen arrangement som kan videreføres som tilbud over på skjermen.

FESTIVALER:

Humorfestivalen i Heim  er i digitalversjon 6. juni. Dette er en revyfestival for lag fra Midt-Norge. I år har de et samarbeid med festivalen Gapskratten som også har avlyst sin ordinære forestilling. Humorfestivalen i Heim har også sideprosjekter, og i år er tema Perlevenner. Der de lager utstilling av perleverk som folk bidrar med. 

Nordnorsk revyfestival  går digitalt 26. juni. Nytt av året er nemlig Blodferskprisen. Her kan aktører fra Nord-Norge delta med opptak av revynummer, i tillegg til de som allerede er påmeldt. Fristen for å sende inn innslag er 17. mai. 

KURS OG WEBINARER:

Hålogaland Amatørteaterselskap arrangerer denne uken en rekke to-timers onlinekurs om det å lage revynummer. Fra det helt grunnleggende til et ferdig nummer. I kursene får deltakere være aktive. Kursene er gratis og åpen for alle. Hvis dere skal delta i revykonkurransene, og vil prøve ut revyformen så er det bare å hive seg rundt. 

Frilynt arrangerer en rekke webinar for sine medlemmer.

KONKURRANSE:

Humor mot korona er en konkurransen der alle humorister kan få kommentere koronaens tid. Send inn ditt bidrag innen 1. juni og vær med i konkurransen om 25 000 kroner. Det er publikum som stemmer fram sin favoritt og avstemmingen åpner 10. juni. Vinneren kåres 20. juni. 

Vi sees på nett?

 

Målgruppe
Relatert organisasjon

Norsk Revyfaglig Senter

Kompetansesenter for revy, med servicekontor for revygrupper. Arrangerer NM i revy og har samarbeid med ni regionale revyfestivaler om "Veien til Høylandet". Drifter Humorportalen.

Frilynt

Medlemsorganisasjon for grupper og lag med hovedvekt på kultur. Tilbyr aktiviteter til barn og unge innenfor film- og teater. Arrangerer årlig sommercamp og NM junior Teatersport.

Hålogaland Amatørteaterselskap

Kompetansesenter som tilbyr veiledning og kurs innen revy, teater, dans og andre sceniske uttrykk. Driver utviklingsprosjekter og drifter et medlemsnettverk.
Relatert artikkel

Abonner på vårt nyhetsbrev