Forestillingen "I'm Purple, Bitch" utforsker hvordan vi har forskjellige forventninger til gutter og jenter.
I forestillingen "I'm Purple, Bitch" utforsker Awake Projects hvordan vi har forskjellige forventninger til gutter og jenter.
Festival

Scenekunst utenfor boksen

NO Fringe Festival Bergen byr på scenekunst du aldri har sett maken til. I løpet av de fire dagene festivalen arrangeres kan du se alt fra en britisk science fiction-komedie til et høyteknologisk, grensesprengende lasershow.

- Det finnes så mange former for scenekunst, sier festivalkoordinator Jeanette Magnussen Kjær få dager før åpningen av NO Fringe Festival Bergen. Hun har satt sammen programmet for Norges første Fringe-festival og lover et bredt spekter av kunstformer. - Fellesnevneren er at du skal få oppleve noe nytt, kult og unikt. Dette er festivalen for scenekunst som tenker utenfor boksen, forteller hun.  

Om du er i Bergen 11.-14. september og vil se forestillinger som ikke ligner på noe annet du har sett før, er dette noen av høydepunktene fra programmet: 

Sirkqus Alfon - I Am Somebody 

Sirqus Alfon NO Fringe Festival Bergen Cornerteateret

Svenske Sirqus Alfon åpner NO Fringe Festival Bergen med forestillingen "I am somebody". Dette er en høyteknologisk forestilling med rytmer, humor, faktisk litt magi - og lasere. Det er en blanding av kunsterisk kreativitet og finurlige ingeniørløsninger, det er altoppslukende, og det er ikke som noe annet du har sett før. Forestillingen vant "Overall Pick of the Fringe Award" under Adelaide Fringe Festival tidligere i år, og sies å være et show for internettgenerasjonen - og alle andre. 

- Dette er et teknologisk, musikalsk og underholdende fyrverkeri, forteller Magnussen Kjær. - Det er vanskelig å beskrive denne forestillingen fordi det ikke finnes noe å sammenligne den med. De bruker blant annet smart teknologi til å involvere publikum og gjør dem til stjernene i showet. Sirqus Alfon er et godt eksempel på hva Fringe er, fordi de gjør ting på en en helt annen måte enn det man er vant til - de er en egen sjanger.

Om du tar turen til Cornerteateret 11. september kommer du til å bli like imponert som Simon Cowell. 

Awake Projects - I'm Purple, Bitch  

Awake Projects I'm purple, bitch Litteraturhuset i Bergen

Dette stykket er basert på virkelige mennesker og hendelser, og byr på alt fra Miley Cyrus til dronning Kristina av Sverige. Amanda Högberg har skrevet en forestilling som undersøker hvordan vi har ulike forventinger til kvinner og menn, og hvordan det påvirker oss. Forestillingen er delt inn i kapitler, hvor aktørene i stykket behandler temaet på ulike måter. 

Neil Sinclair - The Terrible Tale of Dr F

Neil Sinclair, The terrible tale of dr F, NO Fringe Festival Bergen, Chagall

Denne forestillingen er intet mindre enn en science fiction-komedie. Et virus har tatt livet av mesteparten av jordens befolkning, siviliasjonen har kollapset og kannibaler lurer i skogen. Neil Sinclair byr på et stykke om en by på randen av en epidemi, og lover publikum at hjelpen antageligvis ikke er på vei.

- Dette er fantastisk britisk humor, sier festivalkoordinator Jeanette Magnussen Kjær. - Jeg så Neil Sinclair under Praha Fringe og falt pladask for denne Monty Python-aktige forestillingen. Han er så rar og underlig, men utrolig morsom. Det er nytt og gøy, og publikum kan forvente seg å bli involvert i forestillingen. 

Se promovideo av forestillingen som ble nominert til beste nye stykke under Praha Fringe i 2016, og som spilles to ganger på Chagall under festivalen. 

Her finner du fullt program for NO Fringe Festival Bergen. 

Abonner på vårt nyhetsbrev