Insomniagirls, I Hurten og styrten, Chagall, NO Fringe Festival Bergen, Norway Fringe
Takket være et skrivekurs kunne Hanne Raknes, Marie Raknes og Tone Nybø etablere gruppen Insomniagirls.
Festival

- Innimellom gleder jeg meg

For ett år siden kjente de ikke hverandre. Nå er Insomniagirls premiereklare med forestillingen "I hurten og styrten" på NO Fringe Festival Bergen.

Det startet med et skrivekurs i Bergen i fjor. Hanne Raknes, Marie Raknes og Tone Nybø ble tilfeldigvis plassert på samme gruppe og skrev en revyvise sammen. Under NO Fringe Festival Bergen, snart ett år etter at de møttes, står de på scenen for aller første gang som gruppen Insomniagirls. 

- Vi er kjempenervøse. Tenk om vi ikke husker teksten? Sier Hanne Raknes, få dager før urpremieren på forestillingen "I hurten og styrten". 

Tilbake på scenen
Ingen av damene i Insomniagirls jobber til daglig som skuespillere. Marie jobber på SFO, Tone er bioingeniør og Hanne jobber som landmåler. - Jeg er utdanna skuespiller, men la yrket på is da jeg etablerte familie, forteller Hanne. Hun ble etter hvert lei av den usikre hverdagen som scenekunstner og ville ha noe mer stabilt. Nå synes hun det er fantastisk å skulle stå på en scene igjen. 

Hanne Raknes, Insomniagirls
Hanne Raknes gjenopptar skuespillerkarrieren.

- Jeg har glemt hvor mye jeg elsker øvingsfasen. Det er gøy å pugge og terpe igjen! Jeg har selvfølgelig også glemt hvor mye som kreves før en forestilling. Kostymer, lyd, lys - alt må fikses. Vi har nok å holde på med før teppet går opp, forteller hun.    

Det er spesielt én av damene som er ekstra spent før premieren. Marie Raknes har aldri stått på en scene før. 

- Jeg synes det er veldig tøft av Marie å bli med på dette, sier Hanne. - Bare det å ikke vite hvordan man reagerer foran et publikum er nervepirrende, men jeg er sikker på at det kommer til å gå bra. Vi gjør det jo fordi det er gøy, forteller hun. 
 
Festivalkoordinator i NO Fringe Festival Bergen, Jeanette Magnussen Kjær, sier Insomniagirls er et godt symbol på hva Fringe handler.

- Dette er en festival for amatører, for profesjonelle og for de midt i mellom. Fringe handler om å vise fram hele spekteret av scenekunst, det er så mye mer der ute enn det som spilles på et institusjonsteater. 

Rekker ikke alt
Den nyskrevne forestillingen "I hurten og styrten" bærer preg av at trioen er midt i livet og har små barn. Følelsen av å ikke rekke alt man har lyst til har vært inspirasjon til flere av tekstene. 

- Vi har skrevet alle tekstene selv, og publikum kan vente seg sanger, litt stand-up og noen dramatiserte tekster. Sjangermessig vil jeg nok si at vi er i revylandskapet, forteller Hanne. 

I vår gikk hun på Vestlandske Teatersenters teaterskole for voksne, hvor hun var en del av en større gruppe. - Det er noe helt annet å skulle stå på scenen med tekster man har skrevet selv. Jeg er mye mer usikker nå, forteller den premiereklare bergenseren. - Men jeg prøver å minne meg selv på hvorfor jeg gjør dette; fordi jeg synes det morsomt å stå på en scene.

Ikke et engangsprosjekt
Hanne, Marie og Tone dannet Insomniagirls fordi de ville melde seg på den første norske Fringe-festivalen. Men, deres første opptreden blir neppe den siste. 

- Nå har vi jo en forestilling og vi vil gjerne vise den fram til flere. Vi skal opptre på Kulturdagene i Fana i slutten av oktober, og vi håper selvfølgelig på flere anledninger, sier Hanne før hun går inn i den siste øvingshelgen før premieren. 

Den kombinerte landmåleren og skuespilleren har stor tro på at Insomniagirls vil bestå etter debuten på Chagall 12. september, selv om nervene er i høyspenn. - Innimellom gleder jeg meg også!

Forestillingen "I hurten og styrten" ser du på Chagall 12. september klokken 19.00. 

Insomniagirls, I Hurten og styrten, Chagall, NO Fringe Festival Bergen, Norway Fringe 

Relatert organisasjon

Vestlandske Teatersenter

Kompetansesenter for teater og drama. Driver teaterskole for barn og unge og tilbyr øvingslokaler. Drifter den internasjonale teaterfestivalen MINI MIDI MAXI.
Relatert artikkel

Abonner på vårt nyhetsbrev