Smother 201 Dance Company Cornerteateret NO Fringe Festival Bergen
Festival

Grensesprengende dans

NO Fringe Festival Bergen byr på et bredt spekter av scenekunst. Vil du se det nyeste innen dans, står alt fra fengslende street dance fra London til finsk flamenco på festivalmenyen.

Det er ikke alltid like lett å plassere forestillingene som spiller på NO Fringe Festival Bergen. Er det teater? Er det stand-up? Eller er det en slags musikal? Kanskje er det litt av alt, og det er nettopp dét som er det spennende med Fringe. Her kan du se aktører som tenker utenfor boksen.  

I løpet av de fire dagene festivalen pågår kan du oppleve sjangeroverskridende forestillinger som både inspirerer og provoserer. Er du likevel mest interessert i dans bør du sjekke ut disse forestillingene: 

201 Dance Company - Smother

Smother 201 Dance Company Cornerteateret NO Fringe Festival Bergen

The Times beskriver den som "en ny generasjon street dance", The Guardian mener den tar hip-hop inn i et spennende nytt terreng. Forestillingen Smother med 201 Dance Company kommer til Bergen med sekken full av lovvord. Dette er en kjærlighetshistorie om to unge menn, som med rå samtids-hip-hop tar opp tema som avhengighet og besettelse. 

Dansekompaniet kommer fra utsolgte forestillinger i London, New York og Edinburgh, og gjør seg klare til å vise Bergen sin fengslende koreografi. - Dette er det hippeste fra Londons gater akkurat nå, sier festivalkoordinator Jeanette Magnussen Kjær. - Det er en intens forestilling om forbudt kjærlighet i et maskulint miljø, som alle bør få med seg. 

Pia del Norte - Latido: Rappu/Tori

Pia del Norte Co. Latido: Rappu/Tori, NO Fringe Festival Bergen, Litteraturhuset i Bergen

Dette er en forestilling som tar utgangspunkt i flamencoen, men ved å integrere lydopptak fra Bergen gjør Pia del Norte dette til en tverrfaglig opplevelse ulikt noe annet. Dette er en lyd- og bevegelsesinstallasjon som gjenspeiler refleksjoner i vår tid, og som er med på å forvandle våre hverdagslige rom. 

På jakt etter spor og balanse interagerer dansen sammen med lydbildet, publikum og selve rommet i denne forestillingen, som er gratis og spilles tre ganger på Litteraturhuset under festivalen.

Absence - Old School

Absence - Old School, NO Fringe Festival Bergen, Cornerteateret

Absence har etter hvert gjort seg til et kjent navn i Norge. Dansekompaniet er norgesmestere i breaking og turnerer over hele landet med sine halsbrekkende shows og prisbelønte teaterforestillinger. De har vært finalister i både Dansefeber og Norske Talenter, og vant Mitt Dansecrew med Thomas "Fingern" Gullestad i 2015. 

Old School er en forestilling om det å stå ansikt til ansikt med alderdommen. Danserne sitter på gamlehjem, de er gråhåret og skjelver, men selv om kroppen ikke er det den en gang var vil de gjøre ett siste show. Old School handler om livets gleder og forgjengeligheter som setter livet i perspektiv. Forbered deg på breaking av høy kvalitet, akrobatikk og ikke minst - humor. 

Her finner du fullt program for NO Fringe Festival Bergen. 

Abonner på vårt nyhetsbrev