Absence, NO Fringe Festival Bergen, Nordic Fringe Network, pris
Bergenske Absence mottok prisen Norwegian Fringe Excellence Award under NO Fringe Festival Bergen. Foto: Elise Årdal.
Festival

Absence utmerket seg på NO Fringe

Den bergenske gruppa Absence tok meg seg gjev pris hjem fra den første NO Fringe Festival Bergen.

Etter at siste forestilling var spilt torsdag kveld var det duket for Fringe Awards under NO Fringe Festival Bergen. Fringe-festivaler er ikke først og fremst en konkurranse, og det er ingen pengepremier å hente, men prisene gir et kvalitetsstempel til utvalgte deltagere - som igjen gjør det lettere å delta på andre festivaler. 

Norwegian Fringe Excellence Award

Denne prisen er kun for norske kompanier, og er ment til å fremme norsk scenekunst overfor det internasjonale markedet. Priser fra Fringe Awards gjør aktørene mer attraktive i Fringe-nettverket, og med denne prisen i lomma får Absence dermed en inngangsbillett til over 200 Fringe-festivaler i verden. 

- Vi har danset i 18 år og hørte om Fringe for første gang for rundt seks år siden. Siden da har vi hatt lyst til å opptre på en slik festival, sa danserne da de tok imot prisen. - Og nå står vi her med denne prisen, det er fantastisk! Vi håper vi får spille på andre Fringe-festivaler også, sa det prisvinnende kompaniet før de takket for æren.

Absence, NO Fringe Festival Bergen, Nordic Fringe Network, pris, Elise Årdal
Prisen gjør Absence mer attraktiv for over 200 Fringe-festivaler i verden. Foto: Elise Årdal.


Best Festival Spirit 

Best Festival Spirit er prisen for den aktøren som gir mye av seg selv, har god samarbeidsvilje og framsnakker både festivalen og dens deltagere. Prisen handler ikke først og fremst om det sceniske, men om aktørens positive innstilling til arrangementet. Bergens første pris innen denne kategorien gikk til britiske Charles Adrian.   

Adrian deltok på festivalen med forestillingen "Stories About Love, Death & Rabbit", hvor han spiller den velmenende bibliotekaren Ms. Samantha Mann. Hun fikk fram både latter og gråt blant publikum, i en forestilling som handlet om tapt kjærlighet, sorgen over å ha mistet et familiemedlem - og dårlig poesi. 

Best festival spirit, Fringe Award, NO Fringe Festival Bergen, Ms Samantha Mann, Love death & a rabbit, Charles Adrian,
Charles Adrian, her som bibliotekaren Ms. Samantha Mann, ble tildelt prisen Best Festival Spirit. Foto: Oda Egjar Starheim.


Nordic Fringe Network Ambassador 

Kun nordiske deltagere kunne konkurrere om denne prisen, og det var det norsk-svenske kompaniet Awake Projects som til slutt kunne ta det med seg hjem. Kompaniet deltok med forestillingen "I'm Purple, Bitch", som utfordrer folks forventninger til kjønn.  

Som vinnere av prisen får kompaniet mulighet til å delta i det nyoppstartede Nordic Seasons-programmet. Dette er et program satt sammen av nordiske kompanier, som skal selges inn til andre Fringe-Festivaler i verden. Man blir dermed en del av et program som løfter fram nordisk scenekunst til et internasjonalt publikum.  

Forestillingen "I'm Purple, Bitch" utforsker hvordan vi har forskjellige forventninger til gutter og jenter.
I forestillingen "I'm Purple, Bitch" utforsker Awake Projects hvordan vi har forskjellige forventninger til gutter og jenter.

Abonner på vårt nyhetsbrev