Små figurer
Kurs

Vil du spille dukketeater?

Dukketeater brukes i mange sammenhenger, og du kan være med enten du skal lage en forestilling for de nærmeste, bruke dukker på jobb eller vil invitere publikum til forestilling.

Høsten 2020 gjennomførte Nettverket Scenefolk et pilotprosjekt, der dukketeater og figurteater ble satt på den digitale dagsorden, i et samarbeid mellom norske og russiske aktører. Etter den store interessen følges dette opp med et nytt samarbeidsprosjekt med tittelen Puppets without borders/ Dukker uten grenser.

Og herved får du invitasjon til å være ambassadør for det norsk-russiske samarbeidet. Statsminister Solberg og president Putin kan glede seg over at du kan krysse grenser - og møte andre kreative folk. Du deltar i zoom-møter, og det gir iallefall en liten smak av et faglig felleskap i disse koronatider. Det blir også kurs der du kan lære å lage dukker. På alle kurs kan det være både russiske og norske deltakere, og da blir det med tolk. 

Hva kan du være med på?

DIGITAL MØTEPLASS: En gang pr måned blir det digital møteplass med foredrag, kurs eller øvelser. Dette er et tilbud der det blir tatt opp forskjellige temaer knyttet til dukketeater, figurteater og bruk av dukker i opptog. Møteplassen har variert innhold, med instruktører/foredragsholdere fra både Russland og Norge. April til desember.

LAG EN DUKKE: Det blir flere helgekurs der du lærer å lage dukker. Start i mai og til desember.

KUNSTPRODUKSJON: Du kan være med på å lage ei forestilling ledet av en skuespiller og regissør. I løpet av høsten 2021, vil denne kunstproduksjon sette et avtrykk, da det er planlagt å bli til en film. 

 

DU FÅR MØTE 

  • Magic Suitcase i Arkhangelsk. 
  • Kattas Figurteater i Tønsberg, 
  • Bente Reibo i Tromsø
  • og mange flere. 

Mer detaljert plan kommer i løpet av våren, der du også kan melde deg på direkte.

Prosjektet ledes fra HATS, og du kan melde din interesse her

 

Velkommen til et spennende år med dukketeater/figurteater!

 

 

Målgruppe

Abonner på vårt nyhetsbrev