Mennesker sittende på en scene med armer i været
Foto: HATS
Informasjon

Samling på zoom og i sal

Det beveger seg i amatørteaterfeltet, både på internett og på konferanser. Norsk Amatørteaterforbund inviterer til "zamtaler på zoom", og Teaterkonferansen 2020 arrangeres på Gardermoen. Fortsatt mulighet til å melde seg på begge!
Animert bilde av en skjerm og skyer
Ill. NATF

Norsk Amatørteaterforbund inviterer sine medlemmer og andre interesserte til sitt nye konsept "zamtaler på zoom". De ønsker med dette å lage en lavterskel møteplass for amatørteaterlag der de kan dele tanker, ideer, problemstillinger og kanskje løsninger om tiden vi er inne i nå.

Norsk Amatørteaterforbund som mange kjenner best med forkortelsen NATF, skulle egentlig nå forberedt deres største arrangement Teaterdagene. Dette er en årlig festival på Lillehammer som har vært en viktig møtepunkt med kurs, forestillinger og NM i teatersport. Teaterdagene fyller også en viktig funksjon som arena for å bli kjent med andre som driver med revy og teater, slike nettverk er viktig for å få inspirasjon og energi inn i eget arbeid. Vi har tatt en prat med generalsekretær Helen Hansen angående deres satsning i uke 35 på zamtaler på zoom

Hvem er dette for? I første omgang inviterer vi medlemmer i Norsk Amatørteaterforbund, men det er åpent for ALLE som driver med amatørteater og har lyst å delta, selv om de ikke er medlemmer. Vi vil høre fra så mange som mulig, og ingen får nei hvis de vil være med.

Hva skjer på zoom? Det er viktig for meg å få uttrykt at dette ikke er et foredrag og NATF har ingen fasit, men vi vil gjerne høre tanker, ideer og problemstillinger. 

Hva er målet med møtene? Det er et lavterskel arrangement som er helt uformelt, der teatergruppene kan få luftet tankene sine sammen med likesinnede om tiden i korona-epidemien. Vi vil rett og slett høre hvordan ståa er rundt om i lagene i landet. Hvem har måttet avlyse? Har noen søkt midler og ikke fått, og synes det er urettferdig? Eller har laget deres kommet på gode ideer, som dere vil dele med andre? Har det kommet fram noe positivt i denne perioden? Vi vil at alle som vil skal få luftet tankene sine, og få ut eventuell frustrasjon de sitter inne med. Så tar vi det videre derfra når vi får høre hva som rører seg rundt omkring. Hvis det er representanter fra noen fylker der tidspunktet ikke passer etter oppsatt pulje, er det lov å melde seg på til en pulje fra et annet fylke. Vi har løs snipp i så måte, sier Helene Hansen på telefon fra Lillehammer. 

 

Animerte virus figurer
Ill. Teaterkonferansen 2020

Men nå skjer det også ting rundt om landet, det vi møtes og er sammen, dog med lovlig mellomrom.

Norske Historiske Spel, Buskerud Teater og Viken Teaterråd inviterer igjen til samling av teatermiljøet på Teaterkonferansen 2020, og vi har tatt en liten prat med Hanne Brincker, daglig leder i Buskerud teater.

Når og hvor en konferansen? Årets konferanse finner sted på Gardermoen 5., og 6. september. Det er gratis å delta, men vil man overnatte må man selv dekke hotell. Det er mulig å delta en av dagene også.

Hvem er konferansen for? Konferansen passer for ALLE som er interessert i amatørteater og spel, og er rettet mot både utøvere, aktører, produsenter og styremedlemmer.

Innhold i konferansen? Det er et spennende program med både foredrag, debatter og innlegg både lørdag og søndag, der overskriften er "Veien etter korona?". Tematisk kommer det nok til å handle mye om produsentrollen, da det av erfaring er en god del spelprodusenter som kommer. Så det blir en del snakk om kontrakter, og veldig aktuell problematikk vedrørende koronatiden. Men det kommer også gjerne både skuespillere og folk fra styrer i teatergrupper. Så det blir litt for alle. Og ikke minst en arena for å endelig møte andre, diskutere og få ideer fra andre som driver med det samme.

Det er fortsatt mulig for påmelding. Velkommen skal dere være!

 

Relatert organisasjon

Norsk Amatørteaterforbund

Medlemsorganisasjon for teaterlag og enkeltpersoner. Drifter festivalen Teaterdagene og NM i Teatersport™. Tilbyr økonomisk støtte og forsikring.

Norske Historiske Spel

En medlemsorganisasjon for historiske spel som arbeider for gode økonomiske rammer for spel

Buskerud Teater

Kompetansesenter for teater og kreativitet i Buskerud fylke. Tilbyr instruksjon og deltakelse i scenekunstprosjekter. Drifter et kostymelager som tilbyr utleie av kostymer.

Viken Amatørteaterråd

Interesseorganisasjon for organisasjoner og grupper som arbeider med drama og amatørteater i Akershus fylke. Drifter en tilskuddsordning for fylkeskommunen.

Abonner på vårt nyhetsbrev