menn
Aktuelt

Innsamling i høyden

Voksne menn klatrer opp i 10 etasje på et hotell i Svolvær for å lage livesending med humorinnslag. Det er et stort alvor bak. De samler inn penger til flyktningleirer i Hellas.

Dråpen i havet i havet er organisasjon de ber sitt digitale publikum bruke Vipps 10584 for å sende penger. Sendingen starter kl 19.00 fredag 3. april og sendes på facebook. Vi har tatt en prat med Stein Alsos som er av de som skal på lufta sammen med de andre som utgjør Humorkameratene.

Hva er grunnen for at dere har valgt å bruke Humorkameratene som et middel i en innsamlingsaksjon?

Vi har samlet inn penger til flere veldedige formål gjennom tidene. Ofte til flyktningeformål dessverre. Dessverre sier jeg fordi vi har en slik situasjon i verden, som gjør at mennesker er på flukt.  Vi holder på med scenisk utfoldelse hvor målet ikke er å tjene penger, derfor mulighet til å samle inn penger på denne måten til andre og ikke vår egen lønn.

Hvordan kom idéen om å klatre opp i øverste etasje på hotellet?

Vi hadde lyst å gjøre noe, nå  når vi vet mange sitter hjemme å kjeder seg og det er treges penger til arbeid for å bedre kårene for flykninger. Dette var en mulighet som vi ikke ville la gå fra oss. I mange år har vi hatt samarbeid med Kulturhuset og Thon Hotel med julebordshow. Kulturhuset har rigget en livescene, men har begrensning på tre personer som kan være der samtidig. Humorkameratene, med oss som opptrer foran kamra og de som er teknisk stab, er syv personer. Derfor fikk vi ikke slippe til på kulturhuset. Et helt hotell står nå «peise tomt», og øverste etasje har et stort rom. Ja tenk deg, syv stykker der alle skal ha to meter, det blir litt areal det, sier Stein og ler. Lokalet låner vi helt gratis.

Har dere øvd lenge?

Vi bruker stoff vi behersker, men å framføre det for kamra og ikke et publikum er «peise nytt» for oss. Så du kan si vi har premiere på formatet, avstand mellom oss, vi skal se i kamra og vi vi har ikke publikum. Vi e forøvrig helt nedspritet, både innvending og utvendig, og har markerte soner hvor vi kan oppholde oss under sendingen. Du, forresten, nå hadde vi trengt noen som tok på seg oppgaven å lage Antibac på sine hjembreint- apparater for å få nok.

Hvordan skal dere teknisk gjennomføre dette?

Dette er avanserte greier, med en fem kameraproduksjon som styres av en mann. Du må gjerne skrive navnet hans, det er han Jon Inge Johanssen. Det hele vises på Facebook og det er gratis. Det har ikke vært vanskelig å få folk til å stille opp å hjelpe til, det trur jeg handler om at formålet er å samle inn penger.

Og helt til slutt på Facebook skriver dere er Norges nest artigste arti`kara, hvem er de artigste?

Det er de som kjemper om å være der. Du vet det er slitsomt å skulle levere på topp hele tiden, men ideen kom fra da jeg hospiterte hos Are Kalvø i programmet Hallo i luken, som skiltet med Norges nest artigste program. Vi er enig om at det er fint å være en god nummer to. Forresten akkurat nå kom jeg på at alle vi som står på scenen er nummer to i våre søskenflokker, det har jeg ikke tenkt på før.

Artikkelserie

Livesendinger

Relatert artikkel

Abonner på vårt nyhetsbrev