to personer som holder hender
Koreografi

Årets dansehappening

Når du tenker på dans, hva tenker du på da? Ballett, gammeldans, hip hop, «klintango»? Ja alt er dans, men dans er også så mye, mye mer.

Dans er et av de eldste uttrykkene for kunst og kultur. Dans kan utføres alene, i par og i store eller små grupper. Dans er også en viktig arena for samhandling og samarbeid. Bli med oss videre så skal du få lese om en «dansehappening» som samler folk fra hele landet hvert år. 

Dansens Dager 

Dansens Dager feires i mange land, og har siden 2001 vært en årlig vårfest i Norge. Målet med dagen er å løfte frem verdien av dansekunst, og betydningen dans har for både hele samfunn og enkeltindivider. Danseinformasjonen engasjerer hvert år dansekunstnere som lager en koreografi som det lages instruksjonsvideoer til. Dansens Dager er også blitt en møteplass for forskjellige dansemiljøer, grupperinger og enkeltpersoner. Her kan mange være med, og du kan også dele fra ditt arrangement på instagram.

Dans som myk protest

Ambassadør for Dansens Dager 2020 er Mia Habib. Hvert år er det et nytt tema for dansen. Årets dans er en protestdans, der grunnprinsippene er hentet fra masseprotester, massemigrasjon og massemanifestasjoner. Bakteppet kan være klima-kollaps, minoriteters rettigheter, rasisme og ytringsfrihet. Kanskje blir det lang tid til dere kan få prøvd denne dansen ut fordi den krever en stor flokk, men den kan studeres og analyseres.

Spol tilbake 

Dansens dager har hatt mange spennende danser, og i disse dager hvor du ikke kan delta på dine faste aktiviteter kan du kanskje avtale med noen du kjenner å lære deg en koreografi som du kan oppføre på neste arrangement?

Hva med en dans fra 2016? Her får du en liten tur til india på film, og en dans du kan danse alene hjemme sammen med de som er på filmen.

 

 

 

 

 

Relatert verktøy

Brosjyre #MeToo

Akershus Amatørteaterråd har utarbeidet en kortfattet brosjyre for tiltak for forebygge og håndtere seksuell trakasering
Last ned: pdf (1506 Kb)
Relatert artikkel

Abonner på vårt nyhetsbrev