Fremtidens historie, Kompani kWh, Teatertreff 2017, Oslo Teatersenter.
"Fremtidens historie" av Kompani kWh er en av forestillingene du kan se under Teatertreff 2017. Foto: Rolf Christensen.
Festival

En smak av framtiden

Om du vil vite hva unge, lovende scenekunstnere gjør for tiden, bør du ta en tur innom Teatertreff 2017 i helgen.

Det er Oslo Teatersenter som står bak festivalen, som arrangeres i Oslo 11.-12. november. Festivalen er et utstillingsvindu for senterets nettverk for scenekunstnere, Scenekunst+, og målet er å gi publikum et innblikk i hva medlemmene jobber med. 

- Teatertreff er en hyllest til det kunsteriske mangfoldet, sier daglig leder i Oslo Teatersenter, Ragnhild Pedersen. Hun forteller at det er kostbart og krevende for mange av medlemmene å sette opp egne forestillinger, derfor ønsker hun å gi dem en arena hvor kan vise seg fram.  

Smakebiter

I løpet av de to dagene festivalen pågår kan du se alt fra ferdige forestillinger til utdrag fra prosjekter som er under utvikling. Sistnevnte presenteres i kavalkader som gir publikum en smak av framtidig scenekunst. 

- Kavalkadene er en fin måte å vise fram hva vi kan forvente oss på scenen framover, men det er også et sted hvor man kan teste nytt materiale, sier Pedersen. Hun forteller at publikum kommer til å få se utdrag fra ferdige forestillinger, opplesning fra manus og deler av forestillinger som er under arbeid. 

I løpet av festivalen spilles det to kavalkader, en lørdag kveld og en søndag formiddag. 

Av hele forestillinger kan man blant annet se Fremtidens historie med Kompani kWh, som tegner et dystert bilde av fremtidens Europa, Karen Houges Undercover Refugee, om hennes reise med syriske flyktninger, og Et husholdningsliv med Fabian Christensen og Johan Sigmundstad. Dette er en forestilling om en ung mann med diagnosen paranoid schizofreni.

Tuva Hennum, Hverdagspoesi, workshop, Teatertreff 2017, Oslo Teatersenter
Tuva Hennum holder workshop under Teatertreff 2017.

Hverdagspoesi

I tillegg til forestillinger, byr festivalen også på faglige utfordringer. I løpet av helgen kan du delta på flere workshopper, blant annet Hverdagspoesi med Tuva Hennum. Her skal man skape nytt innhold ved å koble det store i verden med det lille i mennesket. 

- Målet er at man skal få en pause hvor deltagerne kan kjenne etter hva de brenner for, sier Hennum, som vil hjelpe de som melder seg på med å finne sin egen stemme.

- Som skuespiller er man vant til å få tekster fra andre, og da er det lett å glemme at man har en stemme selv, sier hun.  

I løpet av kurset skal deltagerne finne ut hvordan de kan relatere store, politiske tema til dem selv. Forhåpentligvis resulterer arbeidet i tekst som kan framføres i den andre kavalkaden, som vises søndag formiddag.   

Ulike ambisjoner

Medlemmene i Scenekunst+ som opptrer under festivalen, har et bredt spenn og ulik bakgrunn. Her finner man amatører og semi-profesjonelle, grupper og enkeltpersoner, erfarne og uerfarne. 

- Det er ulike ambisjoner blant medlemmene i Scenekunst+, men felles for dem alle er kreativiteten og engasjementet de har for teateret, sier Ragnhild Pedersen i Oslo Teatersenter. 

Hun påpeker at forestillingene er åpen for alle, ikke bare for medlemmene i Scenekunst+. På sikt ønsker hun at også folk utenfor nettverket kan delta på festivalen og vise fram arbeidet sitt.    

- Vi ønsker å skape et miljø for skuespillere i dette sjiktet. Det er mye kreativitet på feltet og liten støtte, derfor er det viktig å ha et sted som Teatertreff hvor man får vist seg fram, sier Pedersen. 

Les mer om Teatertreff 2017 på festivalens hjemmeside. 

Teatertreff 2017 er støttet av SceneFolk-fondet. 

Relatert organisasjon

Oslo teatersenter

Tilbyr øvingslokaler, teaterskole og produksjonsstøtte til frie og frivillige scenekunstnere. Er også festivalarrangør, bla. Rampelysfestivalen.

Abonner på vårt nyhetsbrev