Oppdrag Ildsjel Vestlandske Teatersenter
SceneFolk

Oppdrag Ildsjel

Med dette kunstfaglige prosjektet får barn mulighet til å lære om de fire elementene ved å være lekne og kreative.

I "Oppdrag Ildsjel" møter barna figurene Vannhild, Ildar, Jorida og Luftoz, som vokter over hvert sitt element. De oppsøker potensielle Ildsjelder som skal hjelpe dem med å passe på alle elementene og sørge for at naturen er i balanse. Men, for å bli en god Ildsjel må man tilegne seg kunnskap om de fire elementene. De fire vokterne leder barna gjennom oppgaver som er knyttet til tema og driver prosjektet framover. 

Andre bidragsytere

  • Alf Wold har skapt de fire figurene Vannhild, Ildar, Luftoz og Jorida
  • Eivind Jul Wibe Fiksdal i Appex Multimedia står bak animasjon og lyd/Stemmer
  • Janne Robberstad har designet Ildsjel-kostymet og utarbeidet mønsterpakken
  • Jørn Lavoll og Linn Kathrin Taklo i Bear & Cat Music Production har komponert tekst og melodi til Ildsjel-sangen
  • Roe Lauvås Jr. i VilVite står bak de vitenskapelige forsøkene og beskrivelsene av disse
  • Rikke Westerlund Lie har koreografien
  • Dramapedagog Janne Nordstrønen har vært konsulent 

Tilpasset skole og barnehage
Opplegget er laget for barn i alderen 4-8 år, og er tilpasset rammeplanene i skole og barnehage på områder som kommunikasjons, språk og tekst/kropp, bevegelse og helse/ kunst, kultur og kreativitet/natur,, miljø og teknikk/nærmiljø og samfunn/antall, rom og form. I tillegg får barna jobbe med digital forståelse og visuell kommunikasjon i ulike media. 

Idé og manus er utarbeidet av Vestlandske Teatersenter (VT), et kompetansesenter for scenekunst. De har knyttet til seg kunstere og annen faglig kompetanse for å sikre kvalitet og innhold.

Ildsjel-fest
I løpet av prosjektet gir de fire vokterne barna flere oppgaver som de må løse. Når alle oppgavene er utført ender "Oppdrag Ildsjel" opp i en fest, hvor barna viser for et publikum hva de har lært gjennom prosjektets mange faser. Her kan man invitere foreldre og venner til å ta del i feiringen. 

På festen synger barna Ildsjel-sangen og man åpner kunstutstillingen som de har laget underveis i prosjektet. Barna kan selv lede publikum rundt og vise fram gjenstandene de har laget. De får være eksperter og kan vise fram det de har lært om de fire elementene. Etter utstillingen vises forestillingen barna har laget om vanndråpen Billie. 

Etter forestillingen blir barna hedret i en høytidelig seremoni, hvor hvor de utnevnes til ekte Ildsjeler. 

Prosjektet er støttet av SceneFolk og Bergen kommune. 

Relatert organisasjon

Vestlandske Teatersenter

Kompetansesenter for teater og drama. Driver teaterskole for barn og unge og tilbyr øvingslokaler. Drifter den internasjonale teaterfestivalen MINI MIDI MAXI.
Relatert artikkel
De fire elementene - Oppdrag Ildsjel av Vestlandske Teatersenter
SceneFolk
dans
Undervisning

Abonner på vårt nyhetsbrev