Den store kjærligheten, Buskerud Teater
Den Store Kjærligheten

Størst av alt er den vanlige kjærligheten

Teaterprosjektet Den Store Kjærligheten vil vise at vanlige folks kjærlighetshistorier, både den familiære og den spektakulære, er vel så gripende som en Hollywood-film.

Det finnes en kjærlighetshistorie i oss alle. Det mener i alle fall Buskerud Teater, som setter opp den nyskrevne forestillingen Den Store Kjærligheten til høsten.

- Forestillingen viser at man kan lage kultur av det vanlige folk i Buskerud har opplevd. Det må ikke komme fra Hollywood eller spilles på en stor scene i hovedstaden for å ha en verdi, sier prosjektkoordinator Line Sabine Ein. 

Se sin egen verdi
Den Store Kjærligheten er et nyskrevet teaterstykke basert på vanlige folks kjærlighetshistorier. Historiene er sendt inn av folk i Buskerud og sydd sammen til et teatermanus av manusforfatter Adam Levine, som også har regi på stykket.

Adam Levine, Den store kjærligheten
Manusforfatter og regissør, Adam Levine. Foto: Nina Djærff.

- Adam så en tendens til at buskerudingene ikke ser sin egen histories verdi, at man ikke kan lage kultur av det, men det stemmer ikke. Dette blir en forestilling som mange kommer til å kjenne seg igjen i, sier Ein.  

Prosjektkoordinatoren forteller at mange i Buskerud drar til Oslo for å oppleve kultur fordi det er vanskelig å se at man har noe å tilby selv. - Man kan kanskje si at dette gjelder for nordmenn generelt også. Vi er mye flinkere på import av kultur enn eksport, forteller Ein.

Historiene som har blitt sendt inn blir i forestillingen fortalt gjennom en familie, som man følger over flere år. Stykket handler om livet og kjærligheten - på godt og vondt. - Dette er ikke en Disney-historie, men livet er sjelden det, sier prosjektkoordinatoren.  

Samler fylket
Ikke nok med at Den Store Kjærligheten er satt sammen av historier fra hele Buskerud, skuespillerne er også fra forskjellige deler av fylket. Det er nettopp dette som er det mest banebrytende med prosjektet, mener Ein.

- Vi jobber med hele fylket i én forestilling. Skuespillerne er amatører og vi kan ikke bare flytte på dem. Derfor øves de ulike delene av forestillingene inn på flere steder i Buskerud. Forestillingen er et regionsprosjekt som går på kryss og tvers av kommunegrensene. 

- Når vi er ferdige skal det utarbeides en mal slik at andre fylker kan gjøre det samme. Det hadde vært gøy å se lignende prosjekt i for eksempel Nordland, som er et langstrakt fylke, sier hun.    

Den Store Kjærligheten har premiere på Drammen Teater 10. oktober. Når to forestillinger er gjennomført er målet å dra på turné i Buskerud. Les mer om stykket på prosjektets egen hjemmeside

 

 

Relatert organisasjon

Buskerud Teater

Kompetansesenter for teater og kreativitet i Buskerud fylke. Tilbyr instruksjon og deltakelse i scenekunstprosjekter. Drifter et kostymelager som tilbyr utleie av kostymer.

Abonner på vårt nyhetsbrev